5 κουταλιές βούτυρο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι κόκκινοι πιπερόσποροι κοπανιστοί
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
350 γρ λιγκουίνια
250 ml ζωμός αχιβάδας
500 γρ κρέας καβουριού φρέσκο
1/4 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζ κουκουνάρια καβουρδισμένα
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΟΣ ΜΟΡΝΕ ...
Γιαουρτόπιτα ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΥΘΡΙΝΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ...
ΑΛΙΟ Ε ΟΛΙΟ (Aglio e Olio) ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ NOODLES (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ...
Καλαμάρια Γεμιστά ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ...
ΡΕΓΚΙΝΕΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΟΣ...
ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΨΗΤΟ ΚΡΕΑΣ ...
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 2 ...
ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ ...
Σαλάτα ανάμικτη ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 54 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ 1 ψήφοι




 
Παρά τα καθιερωμένα, η παρμεζάνα δίνει μια πλούσια γεύση στο πιάτο αυτό.
Υλικά

5 κουταλιές βούτυρο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι κόκκινοι πιπερόσποροι κοπανιστοί
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
350 γρ λιγκουίνια
250 ml ζωμός αχιβάδας
500 γρ κρέας καβουριού φρέσκο
1/4 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζ κουκουνάρια καβουρδισμένα
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την πιπεριά, τη σκεπάζουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τους πιπερόσπορους, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και μαγειρεύουμε για 2 ακόμη λεπτά. Το βάζουμε στην άκρη.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, διατηρώντας 1/2 φλιτζ από το νερό του, και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
3. Ρίχνουμε το ζωμό αχιβάδας, το 1/2 φλιτζ νερό και το μίγμα της κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου το ζυμαρικό να απορροφήσει το μισό περίπου υγρό, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καβούρι και ανακατεύουμε για να ζεσταθεί καλά, περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Μοιράζουμε το ζυμαρικό στα πιάτα ρίχνοντας από πάνω τα κουκουνάρια και σερβίρουμε με την παρμεζάνα.

Προηγούμενη Συνταγή 54 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.