500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και πλυμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανός κομμένος 1 μικρή καυτερή πιπεριά κομμένη 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί 350 γρ.λιγκουίνια αλάτι και πιπέρι,
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και την πιπεριά. 2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 3. Προσθέτουμε το κρασί και ίση ποσότητα νερού, ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά. 4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια, τα βάζουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για λίγο πάνω από δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.
Συνταγή 53 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Μυρτάλη Μακρή 08-01-2008 01:03:17
Πολύ ωραία συνταγή , ελαφριά , πεντανόστιμη , αυτή η σάλτσα κρασιού ταιριάζει εξαιρετικά με τα καλαμαράκια , να τη δοκιμάσετε!!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!