1. Λιώνουμε στο μπλέντερ το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το ζαμπόν. 2. Σοτάρουμε τον κιμά και το λουκάνικο για 5 λεπτά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μίγμα λαχανικών και το ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας αλατοπίπερο. Βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και ένα ποτήρι ζωμό κρέατος. Αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 10 λεπτό σε χαμηλή φωτιά. 3. Σιγοβράζουμε τις τομάτες μαζί με τον τοματοπολτό, το μαϊντανό και το θυμάρι για 1 ώρα προσθέτοντας λίγο ζωμό κάπου -κάπου. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε το μίγμα ώσπου να αποκτήσει μια κρεμώδη μορφή. Το διατηρούμε ζεστό. 4. Φτιάχνουμε μια αραιή μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο με το αλεύρι σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το βραστό γάλα στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το βράζουμε μέχρι να πήξει. Βάζουμε μια στρώση λαζάνια σε βουτυρωμένο πυρέξ, κατόπιν μια στρώση κιμά, μετά μια στρώση από την άσπρη κρέμα, μετά παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Τελειώνουμε με μια στρώση μπόλικης παρμεζάνας. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνταγή 90 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!