500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και πλυμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός κομμένος
1 μικρή καυτερή πιπεριά κομμένη
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
350 γρ.λιγκουίνια
αλάτι και πιπέρι,

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΨΑΡΙΚΑ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΜΑΓΚΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ TΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΚΑΠΕΛΛΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓEΤΙ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙEΣ ...
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 3: TΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ΜΕ CHOW MEIN ...
ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΣΟΓΙΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗ ...
ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΤΑΛΙΟΛΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΓΚΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ...
Σαλάτα ζυμαρικων με ντομάτα και μοτσαρέλα ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 53 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ 1 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και πλυμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός κομμένος
1 μικρή καυτερή πιπεριά κομμένη
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
350 γρ.λιγκουίνια
αλάτι και πιπέρι,

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και την πιπεριά.
2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κρασί και ίση ποσότητα νερού, ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια, τα βάζουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για λίγο πάνω από δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.

Προηγούμενη Συνταγή 53 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Μυρτάλη Μακρή 08-01-2008 01:03:17

Πολύ ωραία συνταγή , ελαφριά , πεντανόστιμη , αυτή η σάλτσα κρασιού ταιριάζει εξαιρετικά με τα καλαμαράκια , να τη δοκιμάσετε!!

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.