500 γρ. σπαγγέτι ή πένες 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες λίγο ξίδι 250 γρ. μπάμιες μικρές κατεψυγμένες 180 γρ. τόνος από κονσέρβα 1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή 1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι πιπέρι ή κατά τη γεύση 250 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα από κονσέρβα με το χυμό τους
Εκτέλεση
1. Αποψύχουμε τις μπάμιες, τις στεγνώνουμε και τις ραντίζουμε με το ξύδι. Τις αφήνουμε για 1-2 ώρες. 2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 3. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις μπάμιες, τον τόνο κομματιασμένο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι οι μπάμιες να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμη. 4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
Συνταγή 131 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!