5 γαρίδες Νο. 5 100 γρ. κολοκύθια 100 γρ. καρότα 50 ml κρέμα γάλακτος 30 ml ούζο 30 mΙ ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα καρότα και τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μονάχα το κεφάλι και την ουρά τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά. Αφήνουμε να σοταριστούν για 2 ακόμη λεπτά και προσθέτουμε το ούζο ανάβοντάς το (φλαμπέ). Μόλις εξατμιστεί το ούζο και σβήσει η φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Συνταγή 130 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Yum Yum Editor 28-07-2008 22:39:28
Σωστά, όμως δεν είναι κρίμα να πεθάνουν οι ερασιτέχνες, το άλας της γης;
Στρατης Παναγος 22-07-2008 06:58:52
Καλα, απο αισθηση του χιουμορ πεταει η ομαδα παρ ολα αυτα διαλεξτε Η παπας-παπας Η ζευγας-ζευγας!!
Yum Yum Editor 18-07-2008 22:28:19
Εκτιμούμε απόλυτα την προσήλωση και τον σεβασμό σας προς την αρχαία ελληνική παράδοση, την οποία και συμμεριζόμαστε απόλυτα. Επισημαίνουμε πάντως πως το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ελεύθερη κριτική σκέψη, που εμείς τη μεταφράζουμε ως δικαίωμά μας να δοκιμάζουμε κάθε δυνατό συνδυασμό και να κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Έτσι θα είμαστε πρόθυμοι να δεχτούμε την κριτική σας, έστω με ακόμη πιο υπερβολική οξύτητα διατυπωμένη, αν το γευστικό αποτέλεσμα είναι για πέταμα. Στην αντίθετη όμως περίπτωση, δικαιούμαστε την επιεικέστερη κρίση σας.
Στρατης Παναγος 18-07-2008 09:16:58
θΑ ΡΙΞΕΙ Η Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ!!! ΠΟΥ ακουστηκε ρε ψευτογκουρμεδες να ανακατεβετε το Θειον ελαιολαδο και το ιερο ουζο με τις βρωμοκρεμες γαλακτος και τα αρεμφερη ζωικα λιπη!!!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!