2 αβγά καλά κτυπημένα 4 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες 4 κουταλιές βούτυρο 1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο 500 γρ. σπαγγέτι ή μπαβέτες 6 λίτρα νερό
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, λίγο αλάτι και μια-δυο κουταλιές κρύο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν σαν πουρές, περίπου για 20-30 λεπτά. Δεν αφήνουμε να ξεραθούνε. Προσθέτουμε νερό με το κουταλάκι, αν χρειάζεται. 2. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό. Προς το τέλος του βρασίματος, αναμιγνύουμε τα κτυπημένα αβγά με τα κρεμμύδια και διατηρούμε το μίγμα ζεστό. Μόλις γίνει το ζυμαρικό, στραγγίζουμε διατηρώντας 1/4 φλιτζ. από το νερό τους. 3. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα ζεσταμένο μπολ και το περιχύνουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιών και λίγο μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τυρί παρμεζάνα στο τραπέζι.
Συνταγή 140 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!