250 γρ. φετουτσίνια από ρύζι
2 κουταλιές φυτικό λάδι
1/4 φλιτζ. pesto κολίαντρου
1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερο ψιλοκομμένο
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1/3 φλιτζ. φρέσκο κρεμμυδάκι χοντροκομμένο
1/4 φλιτζ. ζωμός λαχανικών (από έτοιμο κύβο)
2 κουταλιές σος ψαριού
1 κουταλιά σος στρειδιού
1 κουταλιά σκούρα σόγια σος
1 κουταλιά ρυζόκρασο κινέζικο ή ξηρό σέρι
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1 κουταλιά ζάχαρη
1/4 κουταλιά αλάτι
1 χούφτα φρέσκα φύλλα κολίαντρου

Pesto κολίαντρου
Δίνει: 1/4 φλιτζ. περίπου

1 κουταλιά ολόκληρη λευκή ή μαύρη ρίζα κολίαντρου ή φύλλα και κλαριά
2 κουταλιές φρεσκοχοντροκομμένοι πιπερόσποροι
2 κουταλιές χοντροκομμένο σκόρδο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΦ ΣΠΑΓΓΕΤΙ PRIMAVERA ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ...
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΡΕΤΟ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
"ΤΣΙΜΠΗΤΟ" ΖΥΜΑΡΙΚΟ (Csipetke) ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΖΟΥN ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ ...
ΚΑΥΤΕΡΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...
Σαλάτα ζυμαρικού με κάρι ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Αστακός Παστιτσάδα ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
Ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό ...
...
Φάβα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΑΡΕΝΓΚΟ ...
Γαρίδες με σκόρδο ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΤΣΑΟΥ ΜΕΙΝ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 123 από 422  Επόμενη

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ NOODLES (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) 3 ψήφοι




 

Υλικά

250 γρ. φετουτσίνια από ρύζι
2 κουταλιές φυτικό λάδι
1/4 φλιτζ. pesto κολίαντρου
1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερο ψιλοκομμένο
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1/3 φλιτζ. φρέσκο κρεμμυδάκι χοντροκομμένο
1/4 φλιτζ. ζωμός λαχανικών (από έτοιμο κύβο)
2 κουταλιές σος ψαριού
1 κουταλιά σος στρειδιού
1 κουταλιά σκούρα σόγια σος
1 κουταλιά ρυζόκρασο κινέζικο ή ξηρό σέρι
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1 κουταλιά ζάχαρη
1/4 κουταλιά αλάτι
1 χούφτα φρέσκα φύλλα κολίαντρου

Pesto κολίαντρου
Δίνει: 1/4 φλιτζ. περίπου

1 κουταλιά ολόκληρη λευκή ή μαύρη ρίζα κολίαντρου ή φύλλα και κλαριά
2 κουταλιές φρεσκοχοντροκομμένοι πιπερόσποροι
2 κουταλιές χοντροκομμένο σκόρδο

Εκτέλεση
Κοπανάμε στο γουδί ή αλέθουμε τους πιπερόσπορους, μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη. Αναμιγνύουμε το πιπέρι, τη ρίζα κολίαντρου και το σκόρδο και τα κοπανάμε στο γουδί ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ, ώσπου να γίνουν μια λεπτή πάστα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στο μπλέντερ λίγο λάδι ή νερό. Με λίγο λάδι σε κλειστό γυάλινο δοχείο διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Γαρίδες στη γάστρα:
1. Βάζουμε τα noodles σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να τα σκεπάσει και τα μουσκεύουμε ώσπου να μαλακώσουν και να ασπρίσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη (πρέπει να έχουμε περίπου 5 φλιτζ. μαλακά noodles).
2. Σε ένα μεγάλο πήλινο δοχείο ή μια πυρίμαχη κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, περίπου 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε το pesto και τηγανίζουμε αναδεύοντας μέχρι να ευωδιάσει, περίπου 1 λεπτό, προσθέτοντας λίγο λάδι ακόμη αν τείνει να κολλήσει ή να κάψει. Προσθέτουμε το τζίντζερο και τις γαρίδες και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύοντας το μίγμα ακόμη μια φορά.
4. Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και τις βάζουμε στην άκρη, ενώ ετοιμάζουμε τα noodles και τη σάλτσα.
5. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το ζωμό λαχανικών, τη σος ψαριού, τη σος στρειδιού, το ρυζόκρασο, τη σόγια σος, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά.
6. Βάζουμε τα noodles στο πήλινο δοχείο, όπου φτιάξαμε το μίγμα της γαρίδας. Ξύνουμε το μίγμα πάνω στα noodles και χύνουμε μέσα το μίγμα του ζωμού κοτόπουλου.
7. Ανακατεύουμε τα noodles και τις γαρίδες, για να τα αναμίξουμε με τη σάλτσα και μετά κλείνουμε σφιχτά το δοχείο. Βάζουμε το δοχείο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι τα noodles να γίνουν μαλακά και διαφανή και να γίνουν οι γαρίδες, περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε από πάνω φύλλα φρέσκου κολίαντρου και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 123 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.