2 συστοιχίες από άκοπα χοιρινά παϊδάκια, 1 κιλό η καθεμιά Για τη μαρινάδα: 2 φλιτζάνια μηλόξιδο 1/2 κούπας Worcesteshire σως Χυμός από 2 λεμόνια 1 κουταλιά από το μίγμα μπαχαρικών 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν Για τη συνοδευτική σάλτσα (finishing sauce): 1,5 φλιτζάνι κέτσαπ 4 κουταλάκια βούτυρο 1/4 φλιτζάνι μηλόξιδο 1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι σάλτσα Worcesteshire Χυμός από 2 λεμόνια 1,5 κουταλάκι μουστάρδα (σκόνη) 1/2 κουταλάκι πιπέρι καyιέν
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε ρηχό ταψί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τη ρίχνουμε στο κρέας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-8 ώρες. 2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου. Αφαιρούμε από το ταψί τα περιττά ζουμιά της μαρινάδας και σιγοψήνουμε τα παϊδάκια για 3 ώρες. 3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα, μαζί με 3/4 φλιτζάνια νερό, και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά. 4. Τέλος, για να πάρουν χρώμα, τα παϊδάκια, τα τοποθετούμε στη σχάρα (στα κάρβουνα ή στο γκάζι) σε χαμηλή φωτιά. Τα ψήνουμε σιγά-σιγά, γυρίζοντας τα μια μόνο φορά, μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα και από τις δυο πλευρές. Το ψήσιμο αυτό μπορεί να διαρκεί 5-30 λεπτά, ανάλογα με το σκεύος, τη θερμοκρασία και την απόσταση του κρέατος από τη φωτιά. Μόλις δημιουργηθεί κρούστα, τα αλείφουμε με τη σάλτσα (finishing σως) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά για κάθε πλευρά. Σερβίρονται ζεστά, με λίγη σάλτσα ακόμα στο πλάι.
Συνταγή 82 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!