Τα παϊδάκια μπορούν και να ψηθούν στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
Συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα και ρύζι ή πατάτες πουρέ.
Υλικά
1 κουταλιά σούπας (ή όσο θέλετε) κάρι σκόνη 3-4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες (περίπου 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο) 2 κουταλιές λεπτά φετάκια φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο αλάτι και πιπέρι χυμός από 1/2 μεγάλο λεμόνι 1 φλιτζάνι γιαούρτι 1,5 κιλό παϊδάκια αρνίσια ή αρνίσιο μπούτι κομμένο σε φέτες για ψήσιμο
Εκτέλεση
Βάλτε στο μπλέντερ το κάρι, το σκόρδο, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι, καθώς και το χυμό λεμονιού. Δουλέψτε ανοιγοκλείνοντας το μοτέρ για να τα λιώσετε. Σε γαβάθα αναμείξτε το γιαούρτι με το μείγμα από το μπλέντερ και δοκιμάστε. Η γεύση πρέπει να είναι έντονη. Αν χρειάζεται, προσθέστε κάρι, αλάτι ή πιπέρι. Με το μείγμα αυτό αλείψτε το κρέας από όλες τις μεριές. Σκεπάστε και διατηρείστε το 3-4 ώρες στο ψυγείο. Βγάλτε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά προτού να το ψήσετε, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 240° C. Βάλτε τα παϊδάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και ψήστε για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλετε. Σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και αφήστε να μείνουν 5 λεπτά προτού τα σερβίρετε.
Συνταγή 83 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!