1 κιλό σπαγετίνι
2 κιλά ψάρι (σκορπιός ολόκληρος ή γαλέος, κομμένος σε φέτες)
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. σπορέλαιο
1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
4 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
1-2 κουταλιές τοματοπολτός
1/2-1 κουταλάκι πιπέρι καyιέν

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΕΥΩΔΙΑΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
Καραβίδες με σος περνό...
ΠΙΛΑΦΙ ΑΤΖΕΜ ...
ΣΟΥΠΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΚΑΥΤΕΡΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΔΙΠΛΕΣ ...
TΟΝΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ...
ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΠΕΡΝΟ ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
Ραβιόλι με θαλασσινά και σως από πορτοκάλι και κρόκο ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
Στραπατσάδα ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ...
ΚΡΥΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΛΙΒΟΡΝΟΥ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 393 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ 2 ψήφοι




 
Το μπουρδέτο είναι ένα πιπεράτο κερκυραϊκό πιάτο, που γίνεται με πετρόψαρα (σκορπιός μαύρος, γαλέος, χέλι, σμέρνα κτλ.). Η σάλτσα του, μαζί με το ψάρι ή χωριστά, δίνει μια έξοχη μακαρονάδα. Αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές του, αυτή που δίνεται εδώ είναι πολλή απλή και απίθανα εύγευστη.
Υλικά

1 κιλό σπαγετίνι
2 κιλά ψάρι (σκορπιός ολόκληρος ή γαλέος, κομμένος σε φέτες)
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. σπορέλαιο
1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
4 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
1-2 κουταλιές τοματοπολτός
1/2-1 κουταλάκι πιπέρι καyιέν

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ψάρι σε ένα τρυπητό με χοντρό αλάτι και το αφήνουμε για 1-2 ώρες.
2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε νερό σε ύψος 3-4 εκ. και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το οποίο βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το κρεμμύδι και το πετάμε.
3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κόκκινο πιπέρι, το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψάρι μαζί με το χυμό λεμονιού. Αν χρειάζεται, για να δώσουμε στο φαγητό το χαρακτηριστικό του κόκκινο χρώμα, προσθέτουμε επί πλέον τοματοπολτό ή και πάπρικα. Επίσης ρυθμίζουμε κατά την γεύση το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά (Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό, ώστε το ψάρι να καλύπτεται τελείως ενώ το μέγεθος της κατσαρόλας πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε η επιφάνειά της να καλύπτεται τελείως από τις φέτες του ψαριού.)
4. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίσει τα σπαγετίνι, στα οποία προσθέτουμε την πλούσια σάλτσα του ψαριού. Το ψάρι είτε το σερβίρουμε χωριστά σε μερίδες, είτε, αν προτιμούμε, το κομματιάζουμε και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα.

Προηγούμενη Συνταγή 393 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

νινα 22-01-2009 00:31:34

στο μπουρδετο οι παλιες οι κερκυραιες δεν εβαζαν ποτε ντοματοπολτο

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.