Για τη σάλτσα: 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες 3 κουταλιές σόγια σος 1,5 κουταλιά ρυζόξιδο 1/4 φλιτζ. σησαμέλαιο (ασιατικό) 3/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση. 1 κουταλάκι ζάχαρη 1/2 φλιτζ. κάσιους αλμυρές καβουρδισμένες 1/3 φλιτζ. νερό Για το ζυμαρικό: 500 γρ. σπαγετίνι 1,5 φλιτζ. φύλλα φρέσκου κόλιαντρου, πλυμένα, καθαρισμένα, στεγνωμένα και ψιλοκομμένα Για το γαρνίρισμα: κάσιους κομματιασμένες και φρέσκα κλαράκια κόλιαντρου
Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα συστατικά της σάλτσας με αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση και τα λιώνουμε καλά. Η σάλτσα πρέπει να φτιάχνεται 3 μέρες πριν και να φυλαχτεί σκεπασμένη στο ψυγείο. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, τη φέρνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και την ανακατεύουμε. 2. Ακριβώς πριν σερβίρουμε, βράζουμε τα σπαγετίνι, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε. 3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και τον κομμένο κόλιαντρο. 4. Γαρνίρουμε με κάσιους και κόλιαντρο.
Συνταγή 226 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Χαρα Κουναλη 16-05-2008 21:30:16
Παρακαλω αν μπορειται να μου στειλετε καποιες συνταγες για ντιπ με κασιους που την ειδα σημερα το πρωι στην εκπομπη του Παπαδακη αλλα δεν την συγγρατησα αλλα και οτι αλλα ντιπς με κασιους εχετε .
Ευχαριστω πολυ
Χαρα Κουναλη
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!