Η Σάλσα Βέρακρουζ, κλασικό μεξικάνικο πιάτο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά με λυθρίνι
και ασφαλώς προέρχεται από την ομώνυμη πόλη. Χυμός γλυκολέμονου, τομάτες, κρεμμύδια,
τσίλι και φρέσκο κόλιαντρο είναι πράγματα που περιμένετε να βρείτε σε ένα μεξικάνικο
πιάτο. Όμως το ελαιόλαδο, οι ελιές και η κάπαρη αντικατοπτρίζουν την ισπανική επίδραση
στα ντόπια συστατικά. Οι Ισπανοί έφεραν επίσης το γλυκολέμονο και το κόλιαντρο στο Μεξικό,
αυτά όμως ενσωματώθηκαν τόσο καλά στη μεξικάνικη κουζίνα, που η προέλευσή τους έχει πια
ξεχαστεί. να σημειωθεί ότι μια καυτή και νερουλή σάλτσα, όπως αυτή, με τη θερμότητα και
τη λεπτόρρευστη υφή της, κάνει το ζυμαρικό να εξακολουθεί να βράζει για αρκετά λεπτά. Για
το λόγο αυτό, αφήνουμε το ζυμαρικό υπο-βρασμένο κάπως. Τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντικό
προκειμένου για φρέσκο ζυμαρικό, που βράζει σε πολύ λίγο χρόνο.
Υλικά
500 γρ λιγκουίνια, φετουτσίνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας 1/3 φλιτζ. χυμός γλυκολέμονου 3 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1-2 πράσινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες 12 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φέτες 2 κουταλιά κάπαρη ξεπλυμένη 4 κουταλιές ελαιόλαδο 500 γρ. φιλέτο από λυθρίνι κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ. 2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο κόλιαντρο κλαράκια φρέσκου κόλιαντρου για γαρνίρισμα 2 γλυκολέμονα κομμένα σε φέτες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Χύνουμε το χυμό γλυκολέμονου σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 2. Βγάζουμε το σκέπασμα και προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές και την κάπαρη. Σιγοβράζουμε χωρίς σκέπασμα για 3 ακόμη λεπτά και μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο. 3. Προσθέτουμε το ψάρι στη σάλτσα και ποσάρουμε απαλά για περίπου 5 λεπτά. Μόλις το ψάρι γίνει, ρίχνουμε ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο κολίαντρο στη σάλτσα. 4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό (Βλ. σημ. παρακάτω). 5. Ρίχνουμε κουταλιές από σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, γαρνίρουμε με κλαράκια κόλιαντρου και φέτες γλυκολέμονου και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 148 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!