1. Ποσάρουμε το ψάρι για 10-15 λεπτά στο κρασί ανακατεμένο με 2 1/4 φλιτζ νερό και το στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε το μαρούλι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε μαζί με το ψάρι. Βάζουμε ανακατεύοντας 1 κρόκο αβγού, το τυρί, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και λίγο αλάτι. 2. Φτιάχνουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι πάνω σε μια σανίδα ζυμώματος, φτιάχνουμε ένα κενό στο κέντρο, ρίχνουμε μέσα 2 ολόκληρα αβγά και τα σπάζουμε με ένα πιρούνι κτυπώντας ελαφρά. Αναμιγνύουμε βαθμιαία τα αβγά με το αλεύρι με τα χέρια μας ή με ένα ξύλινο κουτάλι, ώσπου να αναμιχθούν καλά και να γίνουν μια σφικτή, ομοιόμορφη και ελαστική ζύμη. . Την απλώνουμε με τον πλάστη σε ένα λεπτό φύλο, που το κόβουμε σε κομμάτια 7Χ18 εκ. περίπου. 3. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο του καθενός από τα κομμάτια, το διπλώνουμε κατά μήκος, περικλείνοντας τη γέμιση και σφραγίζουμε κατά το πιο μακρύ μέρος υγραίνοντάς το. Κλείνουμε και τα άκρα στρίβοντάς τα απαλά και σφίγγοντάς τα. 4. Τα βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά. 5. Ζεσταίνουμε την τομάτα σε μια μικρή κατσαρόλα με το βούτυρο, την κρέμα, αλάτι, φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και τα τσάϊβς. 6. Στραγγίζουμε τα βρασμένα ραβιόλι, τα αναμιγνύουμε προσεκτικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 320 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!