350 γρ κρέας ψαριού ανάμικτο (σολομός, ξιφίας, σφυρίδα κλπ.)
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1 καρδιά μαρουλιού
1/4 φλιτζ παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
ξύσμα 1 λεμονιού
2 1/4 φλιτζ αλεύρι γενικής χρήσης
3 αβγά
1 φλιτζ τομάτες περασμένες από κόσκινο (πασάτα)
3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
λίγα τσάϊβς ψιλοκομμένα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ ...
Κανελόνια ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 2 ...
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕ ...
Γουρουνόπουλο με πατάτες στο φούρνο ...
Μακαρονάδα του βοσκού ...
Μαγειρίτσα ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ...
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ SINIGANG ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΕΗΚΟΝ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ...
Φιλέτο με σως μανιτάρια ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ...
ΦΟΝΤΥ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...
ΦΙΛΕΤΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ (Steak Au Poivre)...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 320 από 422  Επόμενη

0 ψήφοι




 

Υλικά

350 γρ κρέας ψαριού ανάμικτο (σολομός, ξιφίας, σφυρίδα κλπ.)
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1 καρδιά μαρουλιού
1/4 φλιτζ παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
ξύσμα 1 λεμονιού
2 1/4 φλιτζ αλεύρι γενικής χρήσης
3 αβγά
1 φλιτζ τομάτες περασμένες από κόσκινο (πασάτα)
3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
λίγα τσάϊβς ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Ποσάρουμε το ψάρι για 10-15 λεπτά στο κρασί ανακατεμένο με 2 1/4 φλιτζ νερό και το στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε το μαρούλι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε μαζί με το ψάρι. Βάζουμε ανακατεύοντας 1 κρόκο αβγού, το τυρί, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και λίγο αλάτι.
2. Φτιάχνουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι πάνω σε μια σανίδα ζυμώματος, φτιάχνουμε ένα κενό στο κέντρο, ρίχνουμε μέσα 2 ολόκληρα αβγά και τα σπάζουμε με ένα πιρούνι κτυπώντας ελαφρά. Αναμιγνύουμε βαθμιαία τα αβγά με το αλεύρι με τα χέρια μας ή με ένα ξύλινο κουτάλι, ώσπου να αναμιχθούν καλά και να γίνουν μια σφικτή, ομοιόμορφη και ελαστική ζύμη. . Την απλώνουμε με τον πλάστη σε ένα λεπτό φύλο, που το κόβουμε σε κομμάτια 7Χ18 εκ. περίπου.
3. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο του καθενός από τα κομμάτια, το διπλώνουμε κατά μήκος, περικλείνοντας τη γέμιση και σφραγίζουμε κατά το πιο μακρύ μέρος υγραίνοντάς το. Κλείνουμε και τα άκρα στρίβοντάς τα απαλά και σφίγγοντάς τα.
4. Τα βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά.
5. Ζεσταίνουμε την τομάτα σε μια μικρή κατσαρόλα με το βούτυρο, την κρέμα, αλάτι, φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και τα τσάϊβς.
6. Στραγγίζουμε τα βρασμένα ραβιόλι, τα αναμιγνύουμε προσεκτικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 320 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.