1. Βάζουμε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει. 2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το σαλέπι και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το σαλέπι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα με το σαλέπι και όταν έχουμε φτάσει στο μισό, τοποθετούμε την κατσαρόλα με το σαλέπι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 3. Το μείγμα τώρα είτε το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το ξύνουμε με το πιρούνι για να διώξει την κρυσταλλική μορφή είτε χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή.
Συνταγή 34 από 125
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!