2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγια
2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
¼ κουτ. γλυκού χαρίσα (καυτερή μαροκινή σάλτσα) ή μπούκοβο
Περίπου 3 εκ. τζίντζερ φρέσκο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο ,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 γκρέιπφρουτ ροζ, ξεφλουδισμένο, δίχως το λευκό, τα κομμάτια χωρισμένα
3-4 κουμκουάτ κομμένα σε φετάκια (ή 1 μικρό πορτοκάλι κομμένο στα 4, και σε φετάκια, με το φλούδι)
4 φιλέτα μπακαλιάρο ή πέρκα (περίπου 180 γρ. το καθένα)
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
120 γρ. (3 φλιτζ.) καρδιές αντίδια, το λευκό και ανοιχτό πράσινο τμήμα
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΑΣΠΑΛΑΣ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ...
ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ...
ΠΕΝΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ (Scampi alla Veneziana)...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΥΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΣΚΟΥΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ...
Κοτόπουλο βραστό ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
Μοσχάρι Στιφάδο ...
Λιγκουϊνια αραμπιάτα με σκόρδο ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
Αρνί καπαμά ...
Κοτόπουλο α λα Γκρέκο ...
Μακαρονάδα από στρείδια ...
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Α ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 9 από 137  Επόμενη

ΨΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ0 ψήφοι




 

Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγια
2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
¼ κουτ. γλυκού χαρίσα (καυτερή μαροκινή σάλτσα) ή μπούκοβο
Περίπου 3 εκ. τζίντζερ φρέσκο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο ,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 γκρέιπφρουτ ροζ, ξεφλουδισμένο, δίχως το λευκό, τα κομμάτια χωρισμένα
3-4 κουμκουάτ κομμένα σε φετάκια (ή 1 μικρό πορτοκάλι κομμένο στα 4, και σε φετάκια, με το φλούδι)
4 φιλέτα μπακαλιάρο ή πέρκα (περίπου 180 γρ. το καθένα)
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
120 γρ. (3 φλιτζ.) καρδιές αντίδια, το λευκό και ανοιχτό πράσινο τμήμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230^.Σε γαβάθα ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, τη σόγια, το ξίδι, τη χαρίσα (ή το μπούκοβο), το τζίντζερ και το σκόρδο για να κάνετε τη σάλτσα. Πάνω από άλλη γαβάθα, για να μαζέψετε το χυμό, αφαιρέστε τη μεμβράνη από τα κομμάτια του γκρέιπφρουτ. Με σύρμα ανακατέψτε 3 κουτ. σούπας από το χυμό γκρέιπφρουτ με τη σάλτσα.
Στα φιλέτα βάλτε λίγο αλάτι και πιπέρι και από τις 2 πλευρές. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, που να μπαίνει στο φούρνο, βάλτε 1 κουτ. σούπας λάδι και, όταν κάψει, βάλτε 2 από τα φιλέτα και αφήστε τα να σοταριστούν 1 λεπτό. Αναποδογυρίστε και αφήστε ακόμη 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε περίπου 4-5 λεπτά. Φυλάξτε τα φιλέτα ζεστά, μέχρι να ετοιμάσετε και τα υπόλοιπα.
Για το σερβίρισμα, ζεστάνετε τη σάλτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το δυόσμο, το δεντρολίβανο, τα κομμάτια γκρέιπφρουτ, τα κουμκουάτ και ζεστάνετε καλά, χωρίς να την αφήσετε να βράσει. Σε κάθε πιάτο βάλτε λίγα αντίδια και ένα κομμάτι ψάρι, από πάνω βάλτε κομμάτια γκρέιπφρουτ και κουμκουάτ και περιχύστε με τη σάλτσα.

Προηγούμενη Συνταγή 9 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.