Στην ινδική κουζίνα η πατάτα χρησιμοποιείται με πολλή φαντασία. Εδώ κόβουμε βρασμένες πατάτες σε μικρά κομμάτια,
τις σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνουν και τους δίνουμε γεύση πασπαλίζοντάς τες με μπαχαρικά.
Υλικά
700 γρ. πατάτες 4 κουταλιές μαγειρικό λάδι 1/2 κουταλιά αλάτι ή κατά τη γεύση 1/4 κουταλάκι γκαράμ μασάλα 1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο 1/2 κουταλάκι κόλιαντρο τριμμένο 1-½ κουταλάκι σκόνη τσίλι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις κρυώνουμε καλά, τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους των 2,5 εκ. 2. Σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική ή χυτοσιδηρή, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Το είδος της κατσαρόλας είναι σημαντικό, αλλιώς οι πατάτες θα κολλήσουν. 3. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε ομοιόμορφα στην κατσαρόλα. Τις ροδίζουμε ομοιόμορφα, ανακατεύοντας που και που. 4. Μόλις οι πατάτες σκουρύνουν, τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, τη γκαράμ μασάλα, το κύμινο, το κόλιαντρο και τη σκόνη τσίλι.Ανακατεύουμε απαλά και αναμιγνύουμε ώσπου οι πατάτες να καλυφθούν τελείως από τα μπαχαρικά. Τις βγάζουμε από τη φωτιά.
Συνταγή 27 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
YIOULI 30-01-2008 20:27:34
TIS DOKIMASA NA TIS KANO XORIS TO GARAM MASALA GIATI VASIKA DEN XERO TI EINAI KAI ANTI AFTOU EVALA PAPRIKA KAI ITAN KATI POLI OREO KAI DIAFORETIKO
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!