700 γρ. πατάτες
4 κουταλιές μαγειρικό λάδι
1/2 κουταλιά αλάτι ή κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι κόλιαντρο τριμμένο
1-½ κουταλάκι σκόνη τσίλι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Tira mi su...
ΑΒΓΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ...
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ...
Αστακός Παστιτσάδα ...
...
Καρυδάρμη με θαλασσινά ...
...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ ...
ΜΟΥΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
Μοσχαράκι μαρινάτο ...
ΦΙΛΕΤΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ...
Φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα Μαδέρα ...
Ρολάκια από μοσχάρι ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ (Pork Chow Mein) ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (Ινδονησία) ...
TOFU ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES ...
GUACAMOLE ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΣΙΛΙ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ...
...
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ...

Συνταγές » Κινέζικα
Προηγούμενη Συνταγή 27 από 47  Επόμενη

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ (SPICED ΡΟΤΑΤΟ BITES) 1 ψήφοι




 
Στην ινδική κουζίνα η πατάτα χρησιμοποιείται με πολλή φαντασία. Εδώ κόβουμε βρασμένες πατάτες σε μικρά κομμάτια, τις σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνουν και τους δίνουμε γεύση πασπαλίζοντάς τες με μπαχαρικά.
Υλικά

700 γρ. πατάτες
4 κουταλιές μαγειρικό λάδι
1/2 κουταλιά αλάτι ή κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι κόλιαντρο τριμμένο
1-½ κουταλάκι σκόνη τσίλι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις κρυώνουμε καλά, τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους των 2,5 εκ.
2. Σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική ή χυτοσιδηρή, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Το είδος της κατσαρόλας είναι σημαντικό, αλλιώς οι πατάτες θα κολλήσουν.
3. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε ομοιόμορφα στην κατσαρόλα. Τις ροδίζουμε ομοιόμορφα, ανακατεύοντας που και που.
4. Μόλις οι πατάτες σκουρύνουν, τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, τη γκαράμ μασάλα, το κύμινο, το κόλιαντρο και τη σκόνη τσίλι.Ανακατεύουμε απαλά και αναμιγνύουμε ώσπου οι πατάτες να καλυφθούν τελείως από τα μπαχαρικά. Τις βγάζουμε από τη φωτιά.

Προηγούμενη Συνταγή 27 από 47  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

YIOULI 30-01-2008 20:27:34

TIS DOKIMASA NA TIS KANO XORIS TO GARAM MASALA GIATI VASIKA DEN XERO TI EINAI KAI ANTI AFTOU EVALA PAPRIKA KAI ITAN KATI POLI OREO KAI DIAFORETIKO

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.