10 μέτριες ντομάτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
10 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
6 κουταλιές τριμμένη γαλέτα
6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
6 κουταλιές ελαιόλαδο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΑ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Στραπατσάδα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ MOZZARELLA ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΥΓΟ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΡΙΑΝΙ (Beriani, Brunei)...
Ρεβύθια Σιφνέϊκα ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΙΙ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Σπανάκι με κρεμμύδι ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΑΛΑ ΣΟΡΕΝΤΙΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
"ΤΣΙΜΠΗΤΟ" ΖΥΜΑΡΙΚΟ (Csipetke) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ TΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
Μπουγάτσα ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΗΖΑΡ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ ...

Συνταγές » Χόρτα, λαχανικά
Προηγούμενη Συνταγή 14 από 33  Επόμενη

Ψητές ντομάτες με παρμεζάνα και μαϊντανό 4 ψήφοι




 

Υλικά

10 μέτριες ντομάτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
10 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
6 κουταλιές τριμμένη γαλέτα
6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
6 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
• Κόβετε τις ντομάτες στη μέση. Τις πιέζετε ελαφρώς για να αποβάλουν τους σπόρους. Προσθέτετε λίγο αλάτι και τις αφήνετε για 20 λεπτά στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Μέσα σ' ένα μπολ, ρίχνετε το σκόρδο και το μαϊντανό, προσθέτετε τη γαλέτα και την παρμεζάνα, και τα λιώνετε σιγά σιγά μαζί με το λάδι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. • Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα που φτιάξατε. Το πιέζετε με τα δάχτυλα σας για να κολλήσει καλά στο εσωτερικό (διαφορετικά, μπορεί να φουσκώσει μέσα στο φούρνο και να ξεχειλίσει). • Τοποθετείτε τις γεμιστές ντομάτες σε πυρίμαχο σκεύος, αφού πρώτα το αλείψετε με λίγο λάδι, για να μην κολλήσουν. Τέλος, το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 35 λεπτά. Σερβίρετε τις ντομάτες ζεστές ή χλιαρές.

Προηγούμενη Συνταγή 14 από 33  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.