6 κρόκοι αβγών
125 γρ. ξανθιά ζάχαρη
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
χυμός 1 πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ζεματισμένο
4 φέτες πορτοκαλιού
4 φύλλα ζελατίνας
6 φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα
1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...
ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ...
ΠΑΝΤ ΤΑΪ (Ταϊλάνδη) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΓΥΝΑΙΚΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ GRAND MARNIER (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ) ...
ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙΝ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ...
ΠΕΝΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
ΣΟΥΠΑ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΗΣΑΜΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠ' ΟΛΑ ...
ΑΧΙΒΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Ροδέλες με σολωμό και άνηθο ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΔΥΟ ΕΛΙΕΣ ...
ΤΣΊΛΙ CON CARNE ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΒΓΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΒΙΔΕΣ ΜΑΡΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 42 από 56  Επόμενη

ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 9 ψήφοι




 

Υλικά

6 κρόκοι αβγών
125 γρ. ξανθιά ζάχαρη
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
χυμός 1 πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ζεματισμένο
4 φέτες πορτοκαλιού
4 φύλλα ζελατίνας
6 φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα
1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα

Εκτέλεση
Σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετούμε τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό. Βάζουμε το μπολ σε μπαιν μαρί μέσα σε μια κατσαρόλα νερό. Όταν το μίγμα κρυώσει προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως έχουν μαλακώσει σε κρύο νερό και έχουν λιώσει σε ζεστό χυμό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή και ανακατεύουμε ελαφρά προσθέτοντας την ψιλοκομμένη λουίζα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προψήνουμε τη σφολιάτα σε ταρτιέρα έχοντας τρυπήσει με πιρούνι και με δυο χούφτες φασόλια. Όταν κρυώσει, βάζουμε τη γέμιση και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Στολίζουμε με τις φέτες πορτοκαλιού που θα έχουμε βράσει σε λίγο σιρόπι.

Προηγούμενη Συνταγή 42 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.