250 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
4 αβγά κτυπημένα
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
4 κουταλιές (60 ml) μπράντι
500 ml γάλα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΣΤΑΚΟΣ ΘΕΡΜΙΔΟΡ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ...
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΝΤΑΜΙΑ ...
ΚΑΥΤΕΡΟ ΝΤΙΠ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΕ OLD BAY ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΝΙΣΟΥΑΖ ...
Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
...
Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ...
Κυδώνια ...
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ...
ΠΑΧΑΡΕΤΕ (Pajarete)...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΒΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
Γλυκόξινες γαρίδες ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΓΑΛΕΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑΣ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 50 από 56  Επόμενη

ΚΡΕΠΕΣ 52 ψήφοι




 

Υλικά

250 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
4 αβγά κτυπημένα
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
4 κουταλιές (60 ml) μπράντι
500 ml γάλα

Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι σε ένα μπολ για να αναμιχθούν καλά. Κάνουμε στη μέση ένα πηγαδάκι και προσθέτουμε τα κτυπημένα αβγά, το λάδι και το μπράντι. Τα αναμιγνύουμε καλά και προσθέτουμε αρκετό νερό, ώστε να σχηματισθεί ένα ρευστό κουρκούτι. Συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρό, αφράτο και χωρίς σβόλους. Το αφήνουμε να μείνει για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
2. Φτιάχνουμε τις κρέπες χύνοντας μια μικρή ποσότητα από το μίγμα σε ένα τηγάνι ελαφρά βουτυρωμένο σε δυνατή φωτιά. Κινούμε το τηγάνι ώστε το μίγμα να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνειά του και το μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Το σηκώνουμε από μια άκρη με μια σπάτουλα για να δούμε αν από κάτω έχει γίνει και έχει χρυσίσει. Τότε γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη και τη μαγειρεύουμε για 30-45 δευτερόλεπτα.

Προηγούμενη Συνταγή 50 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από MARIZA

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

giorgos 07-09-2009 03:54:20

h kalh krepa den einai etsi

mariza 24-04-2008 01:58:25

oraia auti i krepa ...mou trexoun ta salia...:)

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.