½ φλιτζάνι ζάχαρη ½ φλιτζάνι νερό 2 μάγκο καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους (ή 3 ροδάκινα) 1 κουταλιά χυμός λεμονιού 1 κουταλιά βότκα ΣΩΣ 1 μικρή φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κομμάτι (2,5 εκ περίπου) φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο ? φλιτζάνι μέλι ½ φλιτζάνι χυμός λεμονιού ½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να σιγοβράσουν για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. 2. Βάζουμε στο μπλέντερ το μάγκο, το λεμόνι και τη βότκα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε το σιρόπι και δουλεύουμε για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε το μίγμα του παγωτού σε ένα ταψάκι (25x30 εκ. περίπου) και το βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 3 ώρες ή καλύτερα για όλη νύχτα, μέχρι να παγώσει τελείως. ΣΩΣ 1. Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύουμε την καυτερή πιπεριά, το τζίντζερ, το μέλι, το λεμόνι και τη μαρμελάδα και σιγοβράζουμε ανακατώνοντας για ένα λεπτό. Το βγάζουμε από τη φωτιά. ΤΕΛΙΚΟ 1. Λίγο πριν σερβίρουμε το παγωτό, το βγάζουμε από το ψυγείο, και το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε στο μπλέντερ και το κτυπάμε δυνατά για να μαλακώσει. Το σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και το περιχύνουμε με λίγη σως.
Συνταγή 44 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!