1 μικρό χταπόδι (περίπου 1,5 κιλό), καλά γουλισμένο και πλυμένο, χωρίς το στόμα
1πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
250 γρ τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
λίγα κλαράκια δεντρολίβανου
1 δαφνόφυλλο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
λίγη ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός κομμένος
500 γρ σπαγγέτι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
Μακαρόνια με άσπρη σάλτσα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΖΟΥN ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
...
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗ ...
Πατέ τόνου ...
ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
Μελιτζάνες παπουτσάκια...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΕΚΙΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...
Σούπα με κίτρινες φακές ...
ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΚΡΥΑ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ (διαβ.) ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 268 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1 μικρό χταπόδι (περίπου 1,5 κιλό), καλά γουλισμένο και πλυμένο, χωρίς το στόμα
1πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
250 γρ τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
λίγα κλαράκια δεντρολίβανου
1 δαφνόφυλλο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
λίγη ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός κομμένος
500 γρ σπαγγέτι

Εκτέλεση
1. Σκεπάζουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λάδι, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, τη ρίγανη, του σπόρους κύμινου, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, τις τομάτες και το κομμένο σκόρδο. Τοποθετούμε το χταπόδι πάνω στο μίγμα αυτό και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Καλύπτουμε σφιχτά την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα σερβιρίσματος. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα από το χταπόδι με τα σπαγγέτι και τα σερβίρουμε καυτά.

Προηγούμενη Συνταγή 268 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Vagelis 28-01-2009 09:15:38

Με τι κρασί μπορώ να το συνοδεύσω; Μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς;

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.