600 γρ. σφιχτό ψάρι ή μεγάλες γαρίδες
2 γεμάτα κουταλάκια πάστα ταμαρίνδης
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
8 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ. σπαγγέτι ή πένες βρασμένες και στραγγισμένες

Υλικά που πρέπει να κοπανίσουμε μαζί:
10 φέτες lengkuas (ρίζα παρόμοια με το τζίντζερο.
Σε μορφή σκόνης βρίσκεται σε ταϊλανδέζικα παντοπωλεία). Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τζίντζερ.
1/2 κομμάτι κουρκούμη σε μέγεθος δακτύλου (εναλλακτικά 1 κουταλάκι σκόνη).
4 φουντούκια
20 κρεμμυδάκια στιφάδου
1/2 κουταλιά πάστα γαρίδας
4 τσίλι
1 μίσχος δυοσμαρίνης

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Μακαρονάδα Αλφρέντο...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΨΑΡΙ ΜΠΙΑΝΚΟ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΑΛΑ ΣΟΡΕΝΤΙΝΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΑΒΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΝΤΣΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΜΠΡΙ ΑΝ ΚΡΟΥΤ (BRIE EN CROUTE) ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ME ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ...
Φετουτσίνια με καπνιστό σολωμό (Ι) ...
Μπουρανί (Σμυρνέϊκο) ...
Μαρούλι με αβοκάντο και καρύδια ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΡΦΡΑΙΝΤ ΜΕ ΣΟΣ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 267 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ GARAM ASSAM (ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ) 1 ψήφοι




 
Garam είναι μαλαισιανή λέξη και σημαίνει "να μη μπορεί κανείς να σου αντισταθεί. Το πιάτο Garam Assam είναι γνωστό για την ικανότητά του να φτιάχνει την όρεξη με την διαπεραστική ξινούτσικη γεύση του.
Υλικά

600 γρ. σφιχτό ψάρι ή μεγάλες γαρίδες
2 γεμάτα κουταλάκια πάστα ταμαρίνδης
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
8 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ. σπαγγέτι ή πένες βρασμένες και στραγγισμένες

Υλικά που πρέπει να κοπανίσουμε μαζί:
10 φέτες lengkuas (ρίζα παρόμοια με το τζίντζερο.
Σε μορφή σκόνης βρίσκεται σε ταϊλανδέζικα παντοπωλεία). Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τζίντζερ.
1/2 κομμάτι κουρκούμη σε μέγεθος δακτύλου (εναλλακτικά 1 κουταλάκι σκόνη).
4 φουντούκια
20 κρεμμυδάκια στιφάδου
1/2 κουταλιά πάστα γαρίδας
4 τσίλι
1 μίσχος δυοσμαρίνης

Εκτέλεση
1. Σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα κοπανισμένα υλικά σε λάδι για 2 λεπτά.
2. Προσθέτουμε λίγο χυμό ταμαρίνδης και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1 ακόμη λεπτό.
3. Σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό ταμαρίνδης, ζάχαρη και αλάτι.
4. Το αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτουμε το κρέας και σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 10 λεπτά.
5. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 267 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.