1 μικρό χταπόδι (περίπου 1,5 κιλό), καλά γουλισμένο και πλυμένο, χωρίς το στόμα
1πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
250 γρ τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
λίγα κλαράκια δεντρολίβανου
1 δαφνόφυλλο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
λίγη ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός κομμένος
500 γρ σπαγγέτι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
Ψητές ντομάτες με παρμεζάνα και μαϊντανό ...
Μακαρόνια με άσπρη σάλτσα ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΑΛΑ ΣΟΡΕΝΤΙΝΑ ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΡΙΑΝΙ (Beriani, Brunei)...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
Μακαρόνια με τρίχρωμες πιπεριές ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ...
Σαλάτα ζυμαρικων με ντομάτα και μοτσαρέλα ...
Σπανάκι με κρεμμύδι ...
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ...
ΠΕΝΝΕΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ...
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ...
Αστακός Βραστός ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ...
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ CAMEMBERT ΜΕ ΣOΣ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 268 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1 μικρό χταπόδι (περίπου 1,5 κιλό), καλά γουλισμένο και πλυμένο, χωρίς το στόμα
1πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
250 γρ τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
λίγα κλαράκια δεντρολίβανου
1 δαφνόφυλλο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
λίγη ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός κομμένος
500 γρ σπαγγέτι

Εκτέλεση
1. Σκεπάζουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λάδι, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, τη ρίγανη, του σπόρους κύμινου, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, τις τομάτες και το κομμένο σκόρδο. Τοποθετούμε το χταπόδι πάνω στο μίγμα αυτό και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Καλύπτουμε σφιχτά την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα σερβιρίσματος. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα από το χταπόδι με τα σπαγγέτι και τα σερβίρουμε καυτά.

Προηγούμενη Συνταγή 268 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Vagelis 28-01-2009 09:15:38

Με τι κρασί μπορώ να το συνοδεύσω; Μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς;

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.