1 μικρό χταπόδι (περίπου 1,5 κιλό), καλά γουλισμένο και πλυμένο, χωρίς το στόμα 1πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη 1/2 φλιτζ ελαιόλαδο 250 γρ τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους λίγα κλαράκια δεντρολίβανου 1 δαφνόφυλλο 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες λίγη ρίγανη 1 κουταλάκι σπόροι κύμινου αλάτι και πιπέρι μαϊντανός κομμένος 500 γρ σπαγγέτι
Εκτέλεση
1. Σκεπάζουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λάδι, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, τη ρίγανη, του σπόρους κύμινου, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, τις τομάτες και το κομμένο σκόρδο. Τοποθετούμε το χταπόδι πάνω στο μίγμα αυτό και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Καλύπτουμε σφιχτά την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου. 2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα σερβιρίσματος. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα από το χταπόδι με τα σπαγγέτι και τα σερβίρουμε καυτά.
Συνταγή 268 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Vagelis 28-01-2009 09:15:38
Με τι κρασί μπορώ να το συνοδεύσω; Μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς;
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!