1/4 φλιτζ. λευκό ξύδι
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1,5 κουταλιά μέλι
1,5 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή κοπανιστή
1 κουταλιά σόγια σος
1/2 πιπέρι καγιέν
750 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
350 γρ. φετουτσίνια
1 κουταλιές σησαμέλαιο
1/2 φλιτζ. φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΒΟΤΚΑ ...
ΡΥΖΟΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗΣ...
Λιγκουίνια με σολομό και σάλτσα λεμονιού ...
ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερο ...
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΜΑΛΤΑΛΙΑΤΙ ΜΕ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΕΚΙΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ...
ΚΕΪΚ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ...
Παγωτό Βανίλια ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ...
ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ ...
Ψαρονέφρι της Πλάκας ...
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΝΗΘΟΥ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΙ ...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ...
ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΧΑΡΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ FRA DIAVOLO ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ – ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 2 ...
ΜΠΟΤΙ ΚΕΜΠΑΠ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΠΑΜΙ ΓΚΟΡΕΝΓΚ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ...
Παγωτό με αμύγδαλο ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, μακαρονοσαλάτες
Προηγούμενη Συνταγή 18 από 57  Επόμενη

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1/4 φλιτζ. λευκό ξύδι
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1,5 κουταλιά μέλι
1,5 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή κοπανιστή
1 κουταλιά σόγια σος
1/2 πιπέρι καγιέν
750 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
350 γρ. φετουτσίνια
1 κουταλιές σησαμέλαιο
1/2 φλιτζ. φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια σος και το πιπέρι καγιέν. Το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τις γαρίδες με ένα τρυπητό κουτάλι, διατηρώντας το ζωμό. Σκεπάζουμε και κρυώνουμε τις γαρίδες.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το ξαναστραγγίζουμε καλά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζυμαρικό, το ζωμό που διατηρήσαμε, τις γαρίδες, το σησαμέλαιο, το κρεμμυδάκι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε ελαφρά με δυο πιρούνια, ώσπου να αναμιχθούν καλά. Μπορεί να φτιαχτεί από την προηγούμενη και να φυλαχθεί στο ψυγείο.

Προηγούμενη Συνταγή 18 από 57  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.