1/2 φλιτζ. πληγούρι (σπασμένο σιτάρι)
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 μικρό αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο
1 ντομάτα κομμένη
1 καρότο τριμμένο σε λωρίδες
3 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές χυμός γλυκολέμονου
3/4 κουταλιά σκόνη τσίλι
1 πρέζα σκορδόσκονη

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗ ...
Πατέ τόνου ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
Μελιτζάνες παπουτσάκια...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ...
ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...
Σούπα με κίτρινες φακές ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΕΚΙΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΚΡΥΑ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ (διαβ.) ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΤΣΙΛΙ ΣΟΣ ΚΑΙ ΖΩΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΠΑΓΩΤΟ...
ΜΠΟΤΙ ΚΕΜΠΑΠ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ...
ΜIΛΦΕΪΓ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ...
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΣΟΥΠΑ ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, μακαρονοσαλάτες
Προηγούμενη Συνταγή 35 από 57  Επόμενη

ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ 1 ψήφοι




 
"Το πληγούρι μαγειρεύεται μέσα σε ζωμό κοτόπουλου, που του δίνει μια έντονη γεύση. Και το ντρέσινγκ είναι πιπεράτο και θαυμάσιο. Όλα τα χορταρικά - ντομάτες, καρότα και αγγούρια - αποτελούν ένα ωραίο μίγμα, και η όλη σαλάτα ζωντανεύει μόλις παγώσει."
Υλικά

1/2 φλιτζ. πληγούρι (σπασμένο σιτάρι)
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 μικρό αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο
1 ντομάτα κομμένη
1 καρότο τριμμένο σε λωρίδες
3 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές χυμός γλυκολέμονου
3/4 κουταλιά σκόνη τσίλι
1 πρέζα σκορδόσκονη

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το πληγούρι σε ένα τρυπητό και το ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό. Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου να πάρει βράση, ρίχνουμε ανακατεύοντας το πληγούρι, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 1 ώρα.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αγγούρι, τις ντομάτες, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια στο πληγούρι.
4. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το χυμό γλυκολέμονου, τη σκόνη τσίλι και τη σκορδόσκονη. Χύνουμε το μίγμα πάνω στο μίγμα του πληγουριού και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Σκεπάζουμε και παγώνουμε για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 35 από 57  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.