375 γρ. ζυμαρικό πεταλούδα
1/2 κουταλιά αλάτι ή κατά τη γεύση
1 μεγάλο αβοκάντο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
2 κουταλιές φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι σε φέτες
4 φέτες καπνιστός σολομός
4 φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση
4 κλαράκια άνηθο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΙΛΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΠΙΠΈΡΙΕΣ ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΚΑΝ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΙΟΝ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 1: ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΒΟΤΚΑ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ, ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟΥ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ...
ΠΑΓΩΤΟ...
ΠΕΝΕΤΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟΥ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΡΑΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΡΙ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΝΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ (Spaghetti Annalisa)...

Συνταγές » Ζυμαρικά, μακαρονοσαλάτες
Προηγούμενη Συνταγή 36 από 57  Επόμενη

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

375 γρ. ζυμαρικό πεταλούδα
1/2 κουταλιά αλάτι ή κατά τη γεύση
1 μεγάλο αβοκάντο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
2 κουταλιές φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι σε φέτες
4 φέτες καπνιστός σολομός
4 φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση
4 κλαράκια άνηθο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό, το ξαναστραγγίζουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσει και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
2. Βάζουμε το αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς το κουκούτσι και χοντροκομμένο, τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το μαύρο πιπέρι στο μπλέντερ και το δουλεύουμε, ώσπου να γίνει λεπτόρρευστο.
3. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με το μίγμα τoυ αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά.
4. Τυλίγουμε σε χωνιά τις φέτες του σολομού και τα γεμίζουμε με τα κλωνάρια του άνηθου. Διαιρούμε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω τα χωνιά του σολομού και τις φέτες πορτοκαλιού.

Προηγούμενη Συνταγή 36 από 57  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.