500 γρ. ορεκιέτες ή πένες μικρές και νιόκι 150 γρ. καβούρια καθαρισμένα 150 γρ. γαρίδες καθαρισμένες 800 γρ. μύδια ή άλλα οστρακοειδή καθαρισμένα και ξυσμένα καλά 800 γρ. αχιβάδες ή άλλα οστρακοειδή καθαρισμένα και ξυσμένα καλά 250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί 2 δόσεις ζαφορά σε σκόνη ή ένα κουταλάκι κάρι χυμός από μισό λεμόνι λίγες σταγόνες ταμπάσκο 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα μύδια και το άσπρο κρασί σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ανοίξουν τα βγάζουμε από το κέλυφος, κρατώντας και το ζωμό τους. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν. 2. Ανοίγουμε τις αχιβάδες με τον ίδιο τρόπο αλλά όχι με άσπρο κρασί και τις βγάζουμε από το όστρακο. Σουρώνουμε το ζωμό τους και τον αναμιγνύουμε με το ζωμό από τα μύδια. 3. Προσθέτουμε στο ζωμό την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο τη ζαφορά, τα καβούρια και τις γαρίδες. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρουν βράση) και την τελευταία στιγμή προσθέτουμε τα μύδια και τις αχιβάδες. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση (τα θαλασσινά είναι από μόνα τους αλμυρά). Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 381 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!