1/4 φλιτζ ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο 150 γρ καπνιστός σολομός κομμένος 1 φλιτζ παχιά κρέμα 3 κουταλιές κάπαρη, στραγγισμένη αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση 500 γρ κοχύλια ή πεταλούδες βρασμένα και στραγγισμένα και ανακατεμένα με λάδι τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με λίγο λάδι και το βάζουμε στην άκρη. Διατηρούμε περίπου 1/4 φλιτζ από το νερό τους. 2. Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει, χωρίς να μαυρίσει. Προσθέτουμε το σολομό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι ο σολομός μόλις να ασπρίσει, για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τη κρέμα και προσθέτουμε την κάπαρη. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. 3. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε, ώστε να καλυφθεί καλά από τη σάλτσα. Αν σάλτσα δεν φαίνεται αρκετή, την αραιώνουμε με το νερό από το ζυμαρικό, που φυλάξαμε. Μπορούμε να σερβίρουμε με τυρί παρμεζάνα, αν μας αρέσει.
Συνταγή 85 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!