500 γρ. ζυμαρικό κοχύλια ή πένες ή βίδες 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες 1 κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση 1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή 1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες τσίλι 2 κύβοι ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών διαλυμένοι σε 1 φλιτζ. ζεστό νερό 200 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι 50 γρ. ξηρά άγρια μανιτάρια ενυδατωμένα σε καυτό νερό και ψιλοκομμένα ή 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες αλάτι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και βάζουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και τις νιφάδες τσίλι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά. 3. Προσθέτουμε τον τόνο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά. 4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε με την παρμεζάνα, αν θέλουμε.
Συνταγή 84 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!