500 γρ ζυμαρικό πέννες ή πεταλούδες
500 γρ χτένια μεγάλα
85 γρ τομάτες λιαστές (περίπου 1 φλιτζ.)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ κουκουνάρια, καβουρδισμένα μέχρι να ροδίσουν
2 φλιτζ. κρέμα ή μισή-μισή με γάλα
1 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. σάλτσα πέστο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΗ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΕ ΖΩΜΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΠΟΡΤΟ ΡΙΚΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΒΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΧΥΛΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ...
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ...
Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερο ...
Λιγκουίνια με σολομό και σάλτσα λεμονιού ...
ΓΙΑΒΑΝΕΖΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑΣ ...
ΜΑΛΤΑΛΙΑΤΙ ΜΕ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 275 από 422  Επόμενη

Πέννες με πράσινα χτένια 1 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ ζυμαρικό πέννες ή πεταλούδες
500 γρ χτένια μεγάλα
85 γρ τομάτες λιαστές (περίπου 1 φλιτζ.)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ κουκουνάρια, καβουρδισμένα μέχρι να ροδίσουν
2 φλιτζ. κρέμα ή μισή-μισή με γάλα
1 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. σάλτσα πέστο

Εκτέλεση
1. Στο μεταξύ ξεφλουδίζουμε τις τομάτες (με βραστό νερό), τις ξεσποριάζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις φυλάμε σε ένα μπολ. Αφαιρούμε από τα χτένια τους σκληρούς πλευρικούς μυς, αν χρειάζεται και τα κόβουμε στα δύο, αν είναι πολύ μεγάλα.
2. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώσπου να κάψει, αλλά να μην καπνίσει και σοτάρουμε τα χτένια, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες και να γίνουν, από 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Tα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο πιάτο και τα σκεπάζουμε διατηρώντας τα ζεστά.
3. Στο λάδι που απομένει στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα τηγανίζουμε σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει, ώσπου να μείνουν περίπου 3 κουταλιές. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τις τομάτες και την κρέμα και αφήνουμε μόλις να πάρουν βράση. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα και το πέστο και το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα χτένια. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα με τα χτένια, ανακατεύοντας απαλά για να αναμιχθούν και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 275 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Δημήτρης Κορκόδειλος 27-08-2008 00:35:09

Πώς από: 85 γρ τομάτες λιαστές (περίπου 1 φλιτζ.) Φθάσαμε στο: 1. Στο μεταξύ ξεφλουδίζουμε τις τομάτες (με βραστό νερό), τις ξεσποριάζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις φυλάμε σε ένα μπολ.

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.