500 γρ. πεταλούδες ή νιόκι 5 αγκινάρες (μόνο οι κούπες) ή από κονσέρβα ή κατεψυγμένες. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες 4 λεπτές φέτες μπέικον καπνιστό κομμένο σε κομματάκια 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 λεμόνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
500 γρ. πεταλούδες ή νιόκι 5 αγκινάρες (μόνο οι κούπες) ή από κονσέρβα ή κατεψυγμένες. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες 4 λεπτές φέτες μπέικον καπνιστό κομμένο σε κομματάκια 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 λεμόνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο. Βράζουμε το μίγμα για 5 λεπτά Προσθέτουμε το μπέικον, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν ακόμη 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ρίχνουμε στη σάλτσα της αγκινάρας, προσθέτoντας το υπόλοιπο λάδι, και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 61 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!