1 φλιτζ. μπιζέλι φρέσκο ή κατεψυγμένο
250 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
2 κουταλιές φρέσκα φύλλα μέντας κομμένα
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
60 γρ. λεπτές φέτες προσούτο ψιλοκομμένες (πλούσιο 1/3 φλιτζ.)
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα συν επί πλέον για το σερβίρισμα.
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΙΛΑΦΙ ΑΤΖΕΜ ...
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
Κοτόπουλο με αρακά ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...
Σούπα με κίτρινες φακές ...
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ (διαβ.) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ SINIGANG...
ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗ ...
Πατέ τόνου ...
Μελιτζάνες παπουτσάκια...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ AIOLI ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ Ή ΑΜΥΓΔΑΛΑ...
Παγωτό μάνγκο με σoς γλυκοκαυτερή ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ (Spaghetti alla Cipolla Rossa)...
Γρανίτα από mango (Mango sherbet) ...
ΚΡΥΑ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ...
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΣΟΓΙΟΥ ...
Τσάι Union Jack ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ...
ΡΥΖΟΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗΣ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 60 από 124  Επόμενη

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ 1 ψήφοι




 

Υλικά

1 φλιτζ. μπιζέλι φρέσκο ή κατεψυγμένο
250 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
2 κουταλιές φρέσκα φύλλα μέντας κομμένα
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
60 γρ. λεπτές φέτες προσούτο ψιλοκομμένες (πλούσιο 1/3 φλιτζ.)
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα συν επί πλέον για το σερβίρισμα.
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε το μπιζέλι σε νερό που βράζει για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε, φυλάγοντας 1/2 φλιτζ. από το νερό του. Τ ξεπλένουμε με κρύο νερό, το ξαναστραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Στο μπλέντερ λιώνουμε τα 2/3 του μπιζελιού μαζί με τη μέντα, το ξύσμα λεμονιού, το 1/2 φλιτζ. νερού από το μπιζέλι και. αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε διατηρώντας 1/4 φλιτζ. από το νερό του.
4. Επαναφέρουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα του με τον πουρέ μπιζελιού, το προσούτο, 2 κουταλιές παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/3 φλιτζ. μπιζέλι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας και φέροντας το μίγμα στην επιθυμητή υφή με το νερό του ζυμαρικού που φυλάξαμε, μέχρι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, αν θέλουμε. Σερβίρουμε με επί πλέον παρμεζάνα στο τραπέζι.

Προηγούμενη Συνταγή 60 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.