1 φιλέτο μοσχαρίσιο (250 g κρέας ανά άτομο) 2 κρεμμύδια 2 φλιτζάνια κρασί μαδέρα (ή μαυροδάφνη) 1/2 κουταλιά φαρίνα 1 κύβος ζωμού μόσχου 1/2 κουταλιά τοματοπολτός λίγοι κόκκοι μπαχάρι αλατοπίπερο κατά τη γεύση καρρότα ή αντίδια σωταρισμένα με βούτυρο
Εκτέλεση
1. Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολλό, το δένουμε και το γεμίζουμε με αλατοπίπερο. Αν δεν είναι λιπαρό ψιλοκόβουμε λαρδί και χώνουμε τα κομματάκια σε τρυπούλες στο κρέας. 2. Βάζουμε το φιλέτο σε ένα πυρέξ με λίγο λάδι και σε δυνατό φούρνο (220o C) και ψήνουμε για χρόνο 15' ανά 500 g κρέατος και επί πλέον 10` για κάθε 500 g πάνω από τα πρώτα 500 g (ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ψήσιμο αυτό είναι το κανονικό, ώστε να μένει το εσωτερικό λίγο ψημένο, ενώ το έξω έχει ξεροψηθεί: ΔΕΝ το τρυπάμε με πηρούνι, μόνο τηρούμε τους χρόνους). Μόλις αρχίσει να ψήνεται,κι από τις τέσσερις πλευρές, προσθέτουμε κρεμμύδια κομμένα και ελάχιστο νερό. Αν δεν έχει αλατιστεί, το αλατίζουμε λίγο πριν το τέλος του ψησίματος. 2. Βγάζουμε το ψημένο κρέας από το ταψί και κρατάμε τη σάλτσα. Τη ζεσταίνουμε στη φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν. Αφαιρούμε το πολύ λίπος αφήνοντας 1-2 κουταλιές, το σβύνουμε με μαδέρα (ή μαυροδάφνη) και ξύνουμε τα κολλημένα. Προσθέτουμε τη φαρίνα, την αφήνουμε να καβουρδιστεί, προσθέτουμε ζωμό βωδινού KNORR ( τον κύβο διαλυμένο σε 1 φλυτζ ζεστό νερό), το ποτήρι κρασιού μαδέρα, τον τοματοπολτό διαλυμένο σε λίγο νερό, το μπαχάρι κατ το αφήνουμε να βράσει. Το ξαφρίζουμε, δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε την παχύρρευστη σάλτσα γύρω από το κρέας, που έχουμε κόψει σε φέτες, στην πιατέλλα, πάνω σε καρρότα ή αντίδια σωταρισμένα με βούτυρο.
Συνταγή 70 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!