1 φιλέτο μοσχαρίσιο (250 g κρέας ανά άτομο)
2 κρεμμύδια
2 φλιτζάνια κρασί μαδέρα (ή μαυροδάφνη)
1/2 κουταλιά φαρίνα
1 κύβος ζωμού μόσχου
1/2 κουταλιά τοματοπολτός
λίγοι κόκκοι μπαχάρι
αλατοπίπερο κατά τη γεύση
καρρότα ή αντίδια σωταρισμένα με βούτυρο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (Ινδονησία) ...
Γαρίδες Ψητές ...
ΦΟΝΤΥ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ ...
Ρυζόγαλο ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ...
Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο ...
TOFU ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES ...
ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ...
Ρέγκα σαγανάκι ...
ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ...
ΜΥΔΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΒΡΑΣΤΟ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...
Πικάντικο μοσχάρι σησαμιού με τρεις πιπεριές ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΡΑΝΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Μουσταλευριά...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΤΟ ...
Κότα με μακαρόνια στο φούρνο ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΠΕΡΝΟ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΤΣΑΟΥ ΜΕΙΝ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ SHASHLIC ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 70 από 170  Επόμενη

Φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα Μαδέρα 2 ψήφοι




 

Υλικά

1 φιλέτο μοσχαρίσιο (250 g κρέας ανά άτομο)
2 κρεμμύδια
2 φλιτζάνια κρασί μαδέρα (ή μαυροδάφνη)
1/2 κουταλιά φαρίνα
1 κύβος ζωμού μόσχου
1/2 κουταλιά τοματοπολτός
λίγοι κόκκοι μπαχάρι
αλατοπίπερο κατά τη γεύση
καρρότα ή αντίδια σωταρισμένα με βούτυρο

Εκτέλεση
1. Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολλό, το δένουμε και το γεμίζουμε με αλατοπίπερο. Αν δεν είναι λιπαρό ψιλοκόβουμε λαρδί και χώνουμε τα κομματάκια σε τρυπούλες στο κρέας.
2. Βάζουμε το φιλέτο σε ένα πυρέξ με λίγο λάδι και σε δυνατό φούρνο (220o C) και ψήνουμε για χρόνο 15' ανά 500 g κρέατος και επί πλέον 10` για κάθε 500 g πάνω από τα πρώτα 500 g (ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ψήσιμο αυτό είναι το κανονικό, ώστε να μένει το εσωτερικό λίγο ψημένο, ενώ το έξω έχει ξεροψηθεί: ΔΕΝ το τρυπάμε με πηρούνι, μόνο τηρούμε τους χρόνους). Μόλις αρχίσει να ψήνεται,κι από τις τέσσερις πλευρές, προσθέτουμε κρεμμύδια κομμένα και ελάχιστο νερό. Αν δεν έχει αλατιστεί, το αλατίζουμε λίγο πριν το τέλος του ψησίματος.
2. Βγάζουμε το ψημένο κρέας από το ταψί και κρατάμε τη σάλτσα. Τη ζεσταίνουμε στη φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν. Αφαιρούμε το πολύ λίπος αφήνοντας 1-2 κουταλιές, το σβύνουμε με μαδέρα (ή μαυροδάφνη) και ξύνουμε τα κολλημένα. Προσθέτουμε τη φαρίνα, την αφήνουμε να καβουρδιστεί, προσθέτουμε ζωμό βωδινού KNORR ( τον κύβο διαλυμένο σε 1 φλυτζ ζεστό νερό), το ποτήρι κρασιού μαδέρα, τον τοματοπολτό διαλυμένο σε λίγο νερό, το μπαχάρι κατ το αφήνουμε να βράσει. Το ξαφρίζουμε, δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε την παχύρρευστη σάλτσα γύρω από το κρέας, που έχουμε κόψει σε φέτες, στην πιατέλλα, πάνω σε καρρότα ή αντίδια σωταρισμένα με βούτυρο.

Προηγούμενη Συνταγή 70 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.