1. Βάζουμε τα δύο φλιτζ. γάλα να κάψει και προσθέτουμετο ξύσμα λεμονιού. 2. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύουμε πολύ καλά την ζάχαρη και το κορν φλάουρ 3. Χτυπάμε καλά τους κρόκους, προσθέτουμε λίγο-λίγο μισό φλιτζ. από το καυτό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους, το τοποθετούμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. 4. Σερβίρεται σε πιατάκια και τρώγεται κρύα ή ζεστή.
Συνταγή 42 από 125
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
gianna 12-09-2009 08:30:33
το γάλα θα ήταν καλό να το αρωματίσουμε με βανίλια και όχι με το ξύσμα.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!