1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. 2. Κοσκινίζουμετο αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. 3. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα αυγά και το κονιάκ και εξακολουθούμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε. Ζυμώνουμε το αλεύρι μέσα στο μίγμα. 4. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουλουράκια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη με το κόσκινο.
Συνταγή 43 από 125
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
maria 23-12-2008 08:53:08
βαλτε στους κουραμπιεδες αλυσιβα.ειναι σταχτη απο το τζακι.βαλτε δυο μεγαλες κουταλιες σταχτη με λιγο νερο σε ενα μπρικι να βρασουν 5 λεπτα.αφηστε να κατακατσει η σταχτη και προσθεστε το νερο στο μειγμα απο τους κουραμπιεδες.πλαστε κανονικα.δεν φανταζεστε ποσο τραγανοι γινονται.η γιαγια μου βαζει παντα και ειναι φανταστικοι.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!