1. Βάζουμε τα 2 φλιτζ. γάλα να κάψει. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το κακάο ή τη σοκολάτα. 2. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύουμε πολύ καλά την ζάχαρη και το κορνφλάουρ. 3. Χτυπάμε καλά τους κρόκους, προσθέτουμε λίγο-λίγο 1/2 φλιτζ. από το καυτό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. 4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Επαναφέρουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, το βάζουμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. 5. Σερβίρεται σε πιατάκια και τρώγεται κρύα ή ζεστή.
Συνταγή 41 από 125
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!