1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές ζάχαρη1/2 πακέτο βούτυρο
3 μήλα χωρίς τον πυρήνα κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 δακτύλου
1/2 πακέτο σουλτανίνα
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
2 βανίλιες
κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
Λίγο κονιάκ
2 αυγά
2 κουταλιές αλεύρι
25 γρ κουκουνάρια
Εκτέλεση
1. Μέσα σε τεφάλ διαμέτρου 25 εκ. λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το φλυτζάνι ζάχαρη σε φούρνο θερμοκρασίας 200οC. Αναμιγνύουμε ομοιόμορφα. Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τα μήλα. Τα περιχύνουμε με κονιάκ και τα βάζουμε για 15 λεπτά στο φούρνο και τα βγάζουμε μόλις ψηθούν. Ρίχνουμε ομοιόμορφα τη σουλτανίνα και τα καρύδια και πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
2. Κτυπάμε δυο ασπράδια και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη, τη βανίλια, τους δυο κρόκους και το αλεύρι (το μίγμα να είναι νερουλό). Περιχύνουμε το περιεχόμενο του τεφάλ και το κουνάμε λίγο να πιάσει παντού. Ξαναφουρνίζουμε για 15 λεπτά ώσπου να ροδίσει. Το βγάζουμε και αφού κρυώσει για 5 λεπτά το αναποδογυρίζουμε και το βγάζουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.
Συνταγή 48 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
katerina 13-11-2008 07:29:56
poli oraio mprabo
Φανή 13-11-2008 00:42:05
Υπέροχη η μηλόπιτα.
01-06-2008 08:37:33
polu oreo
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!