1 μεγάλη μελιτζάνα 1/2 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι 2 κουταλιές ταχίνι 1/4 φλιτζάνι ξηρό σέρι 1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή κατά τη γεύση 1/4 φλιτζάνι μαϊντανός για γαρνίρισμα 500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή ταλιατέλες
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Κόβουμε τη μελιτζάνα στα δυο και την τοποθετούμε με το κομμένο μέρος προς τα κάτω πάνω σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί. Την τρυπάμε με το πιρούνι αρκετές φορές και μετά την ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πολύ και να διαλύεται. Μόλις κρυώσει, αφαιρούμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι και λιώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το μαϊντανό και το ζυμαρικό στο μπλέντερ. Το αφήνουμε για λίγο ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις. 2. Βράζουμε το ζυμαρικό, ενώ στο μεταξύ ζεσταίνουμε απαλά τη σάλτσα. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα. 3. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε (μερικοί αρέσκονται να βάζουν παρμεζάνα τριμμένη, που φαίνεται ότι αρέσει πολύ!).
Συνταγή 102 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!