500 γρ. λαζανιέτες ή παπαρδέλλες 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ή από κονσέρβα, αν δεν έχουμε φρέσκα) κομμένα σε λωρίδες 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές λάδι 3 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένoς 30 γρ. βούτυρο αλάτι και πιπέρι
500 γρ. λαζανιέτες ή παπαρδέλλες 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ή από κονσέρβα, αν δεν έχουμε φρέσκα) κομμένα σε λωρίδες 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές λάδι 3 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένoς 30 γρ. βούτυρο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Τηγανίζουμε τα μανιτάρια με το λάδι για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 10 ακόμη λεπτά. 2. Βγάζουμε το κάλυμμα του τηγανιού, προσθέτουμε το σκόρδο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά ακόμη. 3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με το βούτυρο, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Ένα πιάτο αφιερωμένο στην αγάπη μου Ματίνα που απόψε είναι στη Βαρκελώνη (το κωλόπαιδο). Χάνει που είναι μακρυά... Χάνει το πιάτο και τα χάδια μου... (σλουρπ). Τσιγάρισα μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο ένα φρέσκο κρεμμύδι. Έπειτα πρόσθεσα και μια ψιλοκομμένη ντομάτα στη σάλτσα γιατί δεν θα άντεχε άλλη μέρα στο ψυγείο - έδεσε καλά. Πρόσθεσα στο τέλος και μισό λουκάνικο φρανφούρτης σε κομματάκια για να εκπλήσει ευχάριστα μερικες μπουκιές. Για τα ζυμαρικά είχα ολόκληρα Λαζάνια τα οποία μετά το βράσιμο λάδωσα με ελαιόλαδο και έκοψα σε κάθετα κομματάκια. Τα κομμάτια αυτά τα ονόμασα λαζανιέτες και τα ανακάτεψα με ρίγανη και φρέσκο πιπέρι. Ταιριάξαν πολύ με τη σάλτσα. Πάντως θέλω να μοιραστώ ένα μυστικό που δίνει ξεχωριστή γεύση στα φαγητά. Είναι ένα μίγμα μπαχαρικών με βάση το αλάτι που βρίσκει κανείς στα Σκόπια και στη Σερβία. Λέγεται "Vegeta" και δίνει μια πιό δροσερή γεύση απο τους κύβους. Οι κύβοι μετα απο πολλές χρήσεις καταλήγουν να κάνουν τα φαγητά ίδια - τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει το στόμα μου στα ζυμαρικά και το ρύζι. Στα Σκόπια χώρια που μπορείτε να κάνετε πολύ φτηνά ψώνια στα σούπερμάρκετ, μπορείτε να πάρετε και μιά άλλη σπεσιαλιτέ το λεγόμενο Αηβάρ.΄Είναι μίγμα απο πιπεριές φλωρίνης και πολύ πολύ ωραίο. Φρέσκο το βρίσκετε τον Οκτώβρη και σε βάζο τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Πολύ πιθανόν να το βρίσκουμε και στη Φλώρινα αλλά δέ ξέρω το Ελληνικό όνομα της αλοιφής. Όποιος το ξέρει παρακαλώ ας κάνει ένα σχόλιο. Πάντως άν ψωνίσετε καί λαχανικά κρύψτε τα καλά στο αυτοκίνητο σας γιατί το τελωνείο έγινε πιό αυστηρό τους τελευταίους μήνες. Με τα υπόλοιπα δέν έχετε πρόβλημα εφ'όσον δε ξεπερνούν σε αξία τα 300 ευρώ. ΗΡΑΚΛΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!