1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 350 γρ. ρόκα χωρίς τους μίσχους 1/2 φλιτζ. κομμάτια καρυδιού ή μισά καβουρδισμένα 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο αλάτι και πιπέρι 1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο 500 γρ. πένες ριγωτές 150 γρ. φρέσκα φασολάκια κομμένα στα τρία
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι για 5 λεπτά και μετά το βγάζουμε από τη φωτιά. 2. Γεμίζουμε το μπλέντερ με τη ρόκα όχι πολύ πατημένη. Προσθέτουμε τα καρύδια και το 1/2 από το ζεστό λάδι και τις 3 σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και λιώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ρόκα, αν έχει μείνει, στο μπλέντερ και λιώνουμε ξανά. Μεταφέρουμε την κρέμα της ρόκας σε ένα μεγάλο μπολ ζυμαρικού. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το υπόλοιπο λάδι και το τυρί. Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο. 3. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό. Αφού βράσει για 6 λεπτά περίπου, προσθέτουμε στην κατσαρόλα του τα πράσινα φασολάκια, που μαγειρεύονται μαζί για τα τελευταία 2-3 λεπτά. 4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και τα φασόλια και τα μεταφέρουμε καυτά στο μπολ με το πέστο. 5. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό και τα φασολάκια με το πέστο και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 201 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!