8 ώριμες τομάτες 500 g χτένια 1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά αλάτι 250 g πέννες 2 κουταλιές μαϊντανός 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1/4 κουταλιά κοπανισμένα ξηρά chili ή κατά τη γεύση 1 κουταλιά φλούδα λεμονιού ξυσμένη 1/2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού 4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
1. Ζεματίζουμε τις τομάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. 2. Κόβουμε τα χτένια σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου 5-6 χιλ και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τη φλούδα λεμονιού. 3. Σοτάρουμε το σκόρδο σε λάδι, ώσπου να ροδίσει ελαφρά και προσθέτουμε τις τομάτες, το αλάτι και τις νιφάδες από πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. 4. Βράζουμε, όχι τελείως, το ζυμαρικό σε μια χύτρα και το στραγγίζουμε, το επαναφέρουμε και αμέσως προσθέτουμε τη σάλτσα. Ξαναβάζουμε τη χύτρα στη φωτιά. 5. Προσθέτουμε το βασιλικό, το μαϊντανό και τα χτένια. Σκεπάζουμε αεροστεγώς τη χύτρα και τη βγάζουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε για 4 λεπτά, για να γίνουν τα χτένια. Αφαιρούμε το κάλυμμα, ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Συνταγή 339 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!