Δεν λέει και πολλά πράγματα. Ίσως με φρέσκες γαρίδες και μίγμα γιαουρτιού-μαγιονέζας να έλεγε.
Γενικώς θέλει μετατροπές!!
Υλικά
250 γρ. πέννες ή άλλο μέτριο ζυμαρικό 1 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι 1/2 φλιτζ. τυρί φέτα κομματιασμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο 1/2 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοαλεσμένο 500 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες αποψυγμένες 300 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι αποψυγμένο και κομμένο αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
Οι γαρίδες και το σπανάκι βράζουν μαζί με το ζυμαρικό 1. Βάζουμε να βράσει το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το σκόρδο, τον άνηθο και το πιπέρι. 3. 2 λεπτά πριν γίνει το ζυμαρικό ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα τις γαρίδες και το σπανάκι. Στα 2 λεπτά τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε καλά. 4. Ρίχνουμε το μίγμα του ζυμαρικού στο μίγμα του γιαουρτιού και αλατίζουμε κατά τη γεύση. 5. Σερβίρουμε αμέσως.
Σε συνέχεια του προηγούμενου σχόλιου, όντως και εγώ την ψιλιάστικα οτι θα γινόταν λίγο αδιάφορη η σάλτσα και έκανα μερικές μετατροπές. Χώρια οτι έκανα πιο ενδιαφέροντα τα μακαρόνια με ένα κύβο λαχανικών, στη σάλτσα πρόσθεσα κομματάκια σπασμένο αμύγδαλο (ίσως ταίριαζε θριμματισμένο καρύδι πιο πολύ που όμως δεν είχα). Το σκόρδο πρέπει να το κόψετε πολύ πολυ μικρά κομματάκια για να αποφεύγονται οι εκρήξεις σκορδίλας στο στόμα. Αλλά ταιριάζει άριστα στη σάλτσα,ετσι, μη το φοβηθείτε. Η σάλτσα έχει ομοιότητες με το τζατζίκι, όπως θα δείτε, έτσι πρόσθεσα και ελαιόλαδο και λίγο ξύδι (όχι βαλσάμικο γιατι θα σκουρείνει το χρώμα) με λίγο παραπάνω άνηθο απο το προτεινόμενο για να γίνει πιό πικάντικη. Τέλος τις γαρίδες δέν τις έβρασα γιατί οι δικές μου ήταν κατεψυγμένες και αν τις έβραζα θα γίνονταν άνοστα σφουγγαράκια. Έτσι τις τσιγάρισα καλά καλά με βούτηρο για να γλυκάνουν προσθέτοντας και αλάτι. Έγιναν τραγανότατες και η συμβουλή μου είναι να τις αναμείξετε με τις πέννες. Στην αρχή τις κράτησα ξεχωριστά αλλα μαζί λένε πολλά. Ηρακλάρα έχω πονοκέφαλο, Ηρακλάρα βάρα στον εγκέφαλο. Για τους τρελλαμένους σερβίρετε με τσιγαρισμένα μαγικά μανιτάρια "Hawaiian"...
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!