1 φλιτζ. ντομάτες λιαστές κομμένες σε λεπτές λωρίδες (με το ψαλίδι)* 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο 2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 12 ώριμες μαύρες ελιές κομμένες στη μέση 3 κουταλιές φύλλα βασιλικού κομμένα ή 1 κουταλιά ξηρός βασιλικός ή 1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη ή θυμάρι, κατά τη γεύση 350 γρ. φετουτσίνια ή πεταλούδες ή άλλο φαρδύ ζυμαρικό 1 φλιτζ. τυρί φέτα κομμένο σε κύβους ή κομματιασμένο
1 φλιτζ. ντομάτες λιαστές κομμένες σε λεπτές λωρίδες (με το ψαλίδι)* 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο 2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 12 ώριμες μαύρες ελιές κομμένες στη μέση 3 κουταλιές φύλλα βασιλικού κομμένα ή 1 κουταλιά ξηρός βασιλικός ή 1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη ή θυμάρι, κατά τη γεύση 350 γρ. φετουτσίνια ή πεταλούδες ή άλλο φαρδύ ζυμαρικό 1 φλιτζ. τυρί φέτα κομμένο σε κύβους ή κομματιασμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. 2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το βασιλικό (ή το βασιλικό ή τη ρίγανη ή το θυμάρι), μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μαλακά μέχρι το μίγμα να ανακατευθεί καλά. Σβήνουμε τη φωτιά. 3. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το ζυμαρικό, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.
Συνταγή 187 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!