1 φλιτζ. δυνατός καφές (π.χ. espresso) ανακατεμένος με 1 φλιτζ. ουίσκι ή Τία Μαρία ή ρούμι ή Μαυροδάφνη ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
4 αυγά με ξεχωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
75 γρ. ζάχαρη
250 γρ. τυρί κρέμας π.χ. Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφια της Kraft
1 πακέτο σαβοαγιάρ (500 γρ.)
κακάο σκόνη
σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζ. δυνατός καφές (π.χ. espresso) ανακατεμένος με 1 φλιτζ. ουίσκι ή Τία Μαρία ή ρούμι ή Μαυροδάφνη ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
4 αυγά με ξεχωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
75 γρ. ζάχαρη
250 γρ. τυρί κρέμας π.χ. Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφια της Kraft
1 πακέτο σαβοαγιάρ (500 γρ.)
κακάο σκόνη
σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
1. Κτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το τυρί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.
2. Kτυπάμε καλά τα ασπράδια και μετά τα αναμιγνύουμε με το μίγμα του τυριού με το πιρούνι προσεκτικά, ώστε να γίνει αφράτο.
3. Βουτάμε τα σαβοαγιάρ μισά στον καφέ και τα κυλάμε στο κακάο.
4. Στρώνουμε εναλλακτικά την κρέμα και τα σαβοαγιάρ σε ένα μεγάλο μπολ, αρχίζοντας και τελειώνοντας με κρέμα.
5. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου, μετά το βγάζουμε, τρίβουμε από πάνω κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Συνταγή 41 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!