4 κουταλιές βούτυρο
750 γρ φιλέτο μόσχου ή porterhouse χωρίς κόκαλα ή λίπος, κομμένο σε λωρίδες 5Χ1,5 εκ.
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης όχι λευκασμένο
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
1 φλιτζάνι ζωμός μόσχου
1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
1 φλιτζάνι φουντούκια ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα.
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Κοτόπουλο α λα Γκρέκο ...
Σαλιγκάρια Μουσακάς ...
Μπεκρή Μεζέ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ ...
Γαρίδες Ψητές ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
Φιλέτο στη Σχάρα ...
Γαλοπούλα ψητή ...
Μοσχάρι με Λαχανικά ...
ΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ...
Χοιρινό με Σέλινο ...
Μουσακάς με κολοκύθια ...
Χοιρινό Κρασάτο ...
ΠΕΝΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ...
ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ...
Μοσχάρι με Πιπεριές ...
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΕ ΑΛΑΤΙ ...
Σουβλάκι με ρύζι ...
ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ...
Χοιρινό Φρικασέ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ...
Φιλέτα μαρινάτα κορεάτικα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΊΤΖΑΝΑΣ ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 91 από 170  Επόμενη

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ 4 ψήφοι




 

Υλικά

4 κουταλιές βούτυρο
750 γρ φιλέτο μόσχου ή porterhouse χωρίς κόκαλα ή λίπος, κομμένο σε λωρίδες 5Χ1,5 εκ.
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης όχι λευκασμένο
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
1 φλιτζάνι ζωμός μόσχου
1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
1 φλιτζάνι φουντούκια ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα.
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά βούτυρο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό κρέας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σκουρύνει ελαφρά, περίπου για 1-2 λεπτά. Βάζουμε το κρέας και το βούτυρο σε ένα μπολ.
2. Βάζουμε άλλη 1 κουταλιά βούτυρο στην κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο κρέας. Όταν όλο το κρέας βρίσκεται στο μπολ, βάζουμε στην κατσαρόλα τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τρυφερό, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι στο κρεμμύδι και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και μετά το ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρά παχύρρευστο, περίπου για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την ξινή κρέμα, τα μισά φουντούκια, το κρέας και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ζεσταθεί. Δεν το βράζουμε.
4. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι ή χυλοπίτες, γαρνίροντας με τα υπόλοιπα φουντούκια (30 λεπτά)

Προηγούμενη Συνταγή 91 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.