4 κουταλιές βούτυρο 750 γρ φιλέτο μόσχου ή porterhouse χωρίς κόκαλα ή λίπος, κομμένο σε λωρίδες 5Χ1,5 εκ. 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 1 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης όχι λευκασμένο 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon 1 φλιτζάνι ζωμός μόσχου 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα 1 φλιτζάνι φουντούκια ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα. Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά βούτυρο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό κρέας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σκουρύνει ελαφρά, περίπου για 1-2 λεπτά. Βάζουμε το κρέας και το βούτυρο σε ένα μπολ. 2. Βάζουμε άλλη 1 κουταλιά βούτυρο στην κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο κρέας. Όταν όλο το κρέας βρίσκεται στο μπολ, βάζουμε στην κατσαρόλα τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τρυφερό, περίπου για 5 λεπτά. 3. Προσθέτουμε το αλεύρι στο κρεμμύδι και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και μετά το ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρά παχύρρευστο, περίπου για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την ξινή κρέμα, τα μισά φουντούκια, το κρέας και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ζεσταθεί. Δεν το βράζουμε. 4. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι ή χυλοπίτες, γαρνίροντας με τα υπόλοιπα φουντούκια (30 λεπτά)
Συνταγή 91 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!