4 μελιτζάνες φλάσκες
5 μεγάλες πατάτες
10 κολοκύθια πράσινα
1/2 κιλό κιμάς
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κανέλλα
κρεμμύδι
σκόρδο
αλμυρό τυρί
γαλέτα
τοματοπολτός
1 φλιτζάνι λάδι
Υλικά για την κρέμα:
3 κουταλιές βούτυρο
7 κουταλιές αλεύρι
ζεστό γάλα όσο πάρει
αλάτι
πιπέρι,
μοσχοκάρυδο
2 αυγά για το τέλος

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ ...
ΦΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΑΝΤΙΒ ΜΕ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ ...
Ταλιατέλες με κρεμμύδια και τυρί Stilton ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΣΕ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ...
Παπουτσάκια ...
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΑΛΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
Ροδέλες με σολωμό και άνηθο ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ...
Κοχύλια με σολομό και παπάγια ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
Μια γρήγορη σάλτσα ...
Μουσακάς με κολοκύθια ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Α ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 90 από 170  Επόμενη

ΜΟΥΣΑΚΑΣ 1 ψήφοι




 

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες
5 μεγάλες πατάτες
10 κολοκύθια πράσινα
1/2 κιλό κιμάς
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κανέλλα
κρεμμύδι
σκόρδο
αλμυρό τυρί
γαλέτα
τοματοπολτός
1 φλιτζάνι λάδι
Υλικά για την κρέμα:
3 κουταλιές βούτυρο
7 κουταλιές αλεύρι
ζεστό γάλα όσο πάρει
αλάτι
πιπέρι,
μοσχοκάρυδο
2 αυγά για το τέλος

Εκτέλεση
1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα τρυπητό για 2 ώρες να στραγγίξουν.
2. Παράλληλα τηγανίζουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τα κολοκύθια. Στρώνουμε σε ένα ταψί μέτριο κάτω τις πατάτες, ένα στρώμα κολοκύθια και επάνω τις μελιτζάνες τις οποίες έχουμε ήδη τηγανίσει.
3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ροδίζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
4. Σε λίγο ρίχνουμε και τον τοματοπολτό και αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα. Μόλις πιει τα υγρά του απλώνουμε τον κιμά πάνω από τις μελιτζάνες στο ταψί. Απλώνουμε τελικώς επάνω από τον κιμά μια κρέμα μπεσαμέλ ή για πιο ελαφρά μια σάλτσα άσπρη.
5. Χτυπάμε με 2 κουταλιές νερό 2 αυγά και περιχύνουμε την κρέμα. Πασπαλίζουμε με αλμυρό τριμμένο τυρί και λίγο γαλέτα και φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.

Προηγούμενη Συνταγή 90 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.