Τηγανίζουμε το βοδινό να κοκκινίσει. Ρίχνουμε τις ντοματούλες λιωμένες και τη ντοματόπαστα και αφήνουμε να βράζουν όλα μαζί για 1/2 ώρα. (προσθέτουμε συνεχώς νερό) Όταν το κρέας μαλακώσει και η σάλτα είναι έτοιμη (δοκιμάζοντας θα καταλάβουμε αν θέλει κι άλλη ώρα) βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ακολούθως προσθέτουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε κάθε λίγο για να μην μας κολλήσει. Πρέπει να κρατήσουμε κλειστή την κατσαρόλα για να μείνει μέσα ο ατμός και οι μυρωδιές αλλά να προσέχουμε.Είναι καλό να μαγειρέψουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα. Όταν θα "πιει" σχεδόν όλο το νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγο να φύγει εντελώς το νερό και να σφίξει. Σερβίρουμε με μπόλικο τρίμμα από χαλούμι ή αναρή αλμυρή (κυπριακά τυριά).Βασικά θέλει τριμμένο αλμυρό τυρί. Οπότε... ότι διαθέτετε καλό θα είναι.
Συνταγή 167 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΝΑ 03-06-2009 03:20:05
ΑΝΤΙ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟ;
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!