4 φλιτζ. κρύο νερό
1/2 λεμόνι
6 μικρές αγκινάρες
6 λεπτοί μίσχοι σπαραγγιού, καθαρισμένοι και κομμένοι σε κομμάτια των 2,5 εκατοστών
250 γρ ζυμαρικό αυτάκια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
1/4 φλιτζ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
60 γρ. ελιές μαύρες από λάδι ξεσποριασμένες και κομμένες
1/2 φλιτζ. μικρά πράσινα μπιζέλια (φρέσκα ή αποψυγμένα)
4 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Αλάτι κατά τη γεύση
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ...
ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΜΠΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ...
Σπαγγετι με σάλτσα τόνου ...
ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
ΑΛΙΟ Ε ΟΛΙΟ (Aglio e Olio) ...
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 3: TΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ΜΕ CHOW MEIN ...
Μουσακάς με μελιτζάνες ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΨΑΡΙΩΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
Σπανάκι με κρεμμύδι ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝTOMATEΣ ...
ΑΧΙΒΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ...
ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΕΛΙΑ ή ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ ...
ΟΡΕΚΙΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ...
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 176 από 301  Επόμενη

ΠΡΑΣΙΝΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

4 φλιτζ. κρύο νερό
1/2 λεμόνι
6 μικρές αγκινάρες
6 λεπτοί μίσχοι σπαραγγιού, καθαρισμένοι και κομμένοι σε κομμάτια των 2,5 εκατοστών
250 γρ ζυμαρικό αυτάκια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
1/4 φλιτζ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
60 γρ. ελιές μαύρες από λάδι ξεσποριασμένες και κομμένες
1/2 φλιτζ. μικρά πράσινα μπιζέλια (φρέσκα ή αποψυγμένα)
4 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Αλάτι κατά τη γεύση
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση
1. Γεμίζουμε ένα μπολ με το κρύο νερό και στύβουμε το χυμό από το μισό λεμόνι, το οποίο ρίχνουμε επίσης στο νερό. Βάζουμε το μπολ στην άκρη.
2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε και πετάμε τις κορυφές (περίπου 1,5 εκατοστό) από τις αγκινάρες. Ρίχνουμε τις κομμένες κορυφές στο νερό με το λεμόνι, ώστε να μη μαυρίσουν.
3. Τραβάμε τα εξωτερικά φύλλα από τις αγκινάρες, αφήνοντας ένα εσωτερικό από τρυφερά πράσινα φύλλα. Ανοίγουμε προσεκτικά τις αγκινάρες και με το εργαλείο του πεπονιού, κόβουμε μπάλες και πετάμε the chokes.
4. Κόβουμε τις αγκινάρες κατακόρυφα σε τρεις ή τέσσερις φέτες και τις ρίχνουμε στο νερό με το λεμόνι καθώς δουλεύουμε.
5. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και μετά στραγγίζουμε τις αγκινάρες, διατηρώντας το υγρό από το βράσιμο και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τις βάζουμε στην άκρη.
6. Βράζουμε το υγρό της αγκινάρας και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά και στραγγίζουμε διατηρώντας και πάλι το υγρό. Ξεπλένουμε τα σπαράγγια με κρύο νερό και τα βάζουμε στην άκρη.
7. Βράζουμε νερό σε ένα μεγάλο δοχείο, βάζουμε το ζυμαρικό και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι που να γίνει μόλις τρυφερό.
8. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι και 1 κουταλιά από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές, το μπιζέλι, τις αγκινάρες και τα σπαράγγια και το υπόλοιπο 1 κουταλιά βούτυρο, 1/3 φλιτζ. από το υγρό που φυλάξαμε και 3 κουταλιές παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι μόλις που να ζεσταθεί το μίγμα, για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας 2 κουταλιές από το νερό που βράσαμε το ζυμαρικό και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα θερμασμένο μπολ σερβιρίσματος.9. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ανακατεύουμε στο μπολ με τη σάλτσα μέχρι να καλυφθεί καλά. Βάζουμε αλατοπίπερο και 1 κουταλιά επί πλέον παρμεζάνα τριμμένη. Σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 176 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.