500 γρ κινέζικα νουντλ (ή οποιοδήποτε ζυμαρικό του τύπου σπαγγέτι/φετουτσίνι)
2 κουταλιές σκούρο σησαμέλαιο
Ντρέσινγκ:
6 κουταλιές φιστικοβούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
6 κουταλιές σκούρα σόγια σος
6 κουταλιές ταχίνι (πάστα από σουσάμι)
1/2 φλιτζάνι σκούρο σησαμέλαιο
2 κουταλιές σέρι
4 κουταλάκια ρυζόξυδο
1/4 φλιτζάνι μέλι
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές καυτερό λάδι πιπεριού (Ενδεικτικές ποσότητες: 2 κουταλιές το κάνουν ωραία πικάντικο. Αν το θέλουμε πολύ καυτερό, μπορούμε να βάλουμε και 3 κουταλιές.)
1/2 φλιτζάνι καυτό νερό
Γαρνίρισμα (όλα προαιρετικά και κατά τη γεύση):
1 καρότο ξεφλουδισμένο
1/2 μέτριο σκληρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε ραβδάκια
1/2 φλιτζάνι φιστίκια ψημένα και χοντροκομμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΟΣΤΡΑΚΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΜΠΛΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ...
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
«ΠΑΚΟΡΑΣ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Β΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΡΥΖΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΕΜΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
Παγωτό καϊμάκι με μαστίχα Χίου...
Λιγκουίνια μα χτένια και σπαράγγια ...
ΠΕΝΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ (Τοσκάνη) ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
"ΤΣΙΜΠΗΤΟ" ΖΥΜΑΡΙΚΟ (Csipetke) ...
Στραπατσάδα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ TΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΒΑΛΣΑΜΙΚΗ ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 101 από 301  Επόμενη

ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΡΥΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ 1 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ κινέζικα νουντλ (ή οποιοδήποτε ζυμαρικό του τύπου σπαγγέτι/φετουτσίνι)
2 κουταλιές σκούρο σησαμέλαιο
Ντρέσινγκ:
6 κουταλιές φιστικοβούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
6 κουταλιές σκούρα σόγια σος
6 κουταλιές ταχίνι (πάστα από σουσάμι)
1/2 φλιτζάνι σκούρο σησαμέλαιο
2 κουταλιές σέρι
4 κουταλάκια ρυζόξυδο
1/4 φλιτζάνι μέλι
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές καυτερό λάδι πιπεριού (Ενδεικτικές ποσότητες: 2 κουταλιές το κάνουν ωραία πικάντικο. Αν το θέλουμε πολύ καυτερό, μπορούμε να βάλουμε και 3 κουταλιές.)
1/2 φλιτζάνι καυτό νερό
Γαρνίρισμα (όλα προαιρετικά και κατά τη γεύση):
1 καρότο ξεφλουδισμένο
1/2 μέτριο σκληρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε ραβδάκια
1/2 φλιτζάνι φιστίκια ψημένα και χοντροκομμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
Για το ζυμαρικό: Βράζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε το ζυμαρικό κατά τις οδηγίες. Το αναμιγνύουμε με τις 2 κουταλιές σησαμέλαιο για να μην κολλήσουν. Για το ντρέσινγκ: Αναμιγνύουμε τα συστατικά εκτός από το καυτό νερό στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Αραιώνουμε το μίγμα με το καυτό νερό, μέχρι να αποκτήσει την υφή κτυπητής κρέμας. Για το γαρνίρισμα: Κόβουμε το καρότο σε πολύ λεπτά ξύσματα μήκους 10 εκ. Τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για 30 λεπτά για να κατσαρώσουν.Ακριβώς πριν σερβίρουμε, αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με τα παραπάνω υλικά και σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για το καυτερό λάδι πιπεριού: 1/4 φλιτζάνι καυτερές νιφάδες πιπεριού 1 φλιτζάνι λάδι Τα αναμιγνύουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση, οπότε σβήνουμε αμέσως τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το στραγγίζουμε σε ένα γυάλινο βάζο και το φυλάμε στο ψυγείο. Διαρκεί επ' άπειρο.

Προηγούμενη Συνταγή 101 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.